Doelman Jansema van Harkemase Boys was de grote uitblinker tijdens de ontmoeting op Urk op 17 september vorig jaar.

Urk naar directe concurrent Harkemase Boys

Sport

De voetballers van SV Urk staan voor een cruciale periode in de Derde Divisie. De mannen van interim-trainer Albert Mark Nagel treden zaterdag aan tegen Harkemase Boys en treffen daarna achtereenvolgens Volendam, Staphorst en Ter Leede. Ploegen die net als Urk de punten heel goed kunnen gebruiken.

Het verschil op de ranglijst met Harkemase Boys is slechts een punt in het nadeel van Urk. Beide ploegen kunnen zich dan ook geen nederlaag veroorloven in de degradatiestrijd.

Lastig

De ploeg van trainer Jan de Jonge is op het eigen sportpark De Bosk een lastig te nemen horde. De laatste vier competitiewedstrijden die Urk speelde in Harkema werden verloren. De laatste Urker overwinning op Friese bodem dateert van 17 september 2005, toen met 0-4 werd gewonnen van de Harekieten die onder leiding stonden van Pieter Bijl.

Uitblinker

De heenwedstrijd op zaterdag 17 september leverde een 0-3 overwinning op voor de ploeg uit Harkema. Na een vroege voorsprong nam de Friese ploeg de verdedigende stellingen in, liet Urk het spel maken en gokte zelf op een snelle counter. De Urker ploeg kreeg legio kansen, maar zag steeds een uitblinkende doelman Jansema in de weg liggen. Een cadeautje van scheidsrechter Paarhuis in de vorm van een strafschop werd dankbaar uitgepakt door de gasten, die daarmee de wedstrijd op slot gooiden. Een doelpunt ver in blessuretijd zorgde ervoor dat Urk met een flinke kater de kleedkamer op moest zoeken.

Nederlaag

Zowel Urk als Harkemase Boys moesten vorige week een nederlaag slikken. Staphorst was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Harkema. De thuisploeg nam voor rust, tegen de verhouding in, een 1-0 voorsprong. Die bleef heel lang op het scorebord staan. Pas in de slotfase wist Staphorst met twee treffers de wedstrijd definitief te beslissen. Urk ging op sportpark De Vormt met 0-1 ten onder tegen ACV. De Assenaren waren in de eerste helft de betere ploeg en namen een verdiende voorsprong door een doelpunt van Steyn Strijker. Na rust werden de Assenaren langzaam maar zeker teruggedrongen door de thuisploeg, die echter de kansen niet wist te benutten en dus de drie punten naar de Drentenaren zag gaan.