Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Thuiswedstrijd voor Seacon/Orca’s Heren

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s spelen vanavond een thuiswedstrijd tegen MBCA uit Amstelveen. Voor het eerst in de historie van beide verenigingen staat een onderling treffen op het programma.

De tegenstander uit Amstelveen is een grote onbekende voor de Urkers. De eerder geplande wedstrijd in Amstelveen is verschoven, zodat nu twee keer in een maand moet worden aangetreden tegen MBCA. Vanavond staat de ontmoeting op Urk op het programma.

Geen historie

Het is voor het eerst dat Seacon/Orca’s uitkomt tegen MBCA. Er zijn nog geen historische resultaten met deze tegenstander, zodat voor het bepalen van de sterkte van de Amstelveners de uitslagen van dit seizoen leidend zijn. Daaruit is af te leiden dat de aanstaande tegenstander te vergelijken is met Seacon/Orca’s. Er werd van dezelfde ploegen gewonnen, maar ook verloren. MBCA behaalde echter twee overwinningen meer dan de Urkers en staat daardoor op een verdienstelijke vijfde plaats op de ranglijst.

Seacon/Orca’s kent een wisselvallige periode waarin de winst op Akrides thuis (72-55 winst) een positieve uitschieter was tussen twee zure en onnodige nederlagen in: 51-45 tegen Apollo en 91-62 tegen Flashing Heiloo. Vooral die laatste nederlaag heeft een flinke impact gehad op het team. Die afstraffing wil Orca’s graag nu wegspoelen tegen het team uit Amstelveen. 

De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen begint om 21.00 uur en staat onder leiding van de heren Brouwer en Jager.