Uithaal van Jelbert Loosman in de thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum.
Uithaal van Jelbert Loosman in de thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum.

ZVV Urk wil goede reeks voortzetten

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vanavond opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal gaat de reis naar Winsum, waar de Urkers hun goede reeks resultaten hopen voort te zetten.

De selectie van coach Herman Spel is dit kalenderjaar nog ongeslagen. De laatste nederlaag dateert alweer van 2 december vorig jaar toen met 3-1 werd verloren van PKC’83. Na een matige seizoenstart zijn de Urkers bezig aan een sterke serie wedstrijden met overwinningen tegen SC Olympic (9-3), WMC (9-2) en FC Brasil’77 (4-1), gevolgd door een 3-3 gelijkspel tegen Drs. Vijfje. Tegen Futsal Winsum heeft De Kof de mogelijkheid om het vizier weer te richten op de vierde plek in de Eerste Divisie C. Futsal Winsum heeft acht punten meer dan de Urkers, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd van vrijdag kan dus aangemerkt worden als een heus zespuntenduel. Bij een nederlaag is de mogelijkheid op de vierde of zelfs de derde plek als eindklassering wel haast verkeken.

Spectaculair

Futsal Winsum bezet zoals gezegd de vierde plek op de ranglijst van de Eerste Divisie. Al enkele jaren draaien de Groningers stabiel mee op het op een na hoogste niveau van Nederland. Ontmoetingen tegen Futsal Winsum zijn heel vaak spectaculair en kennen meestal een spannend verloop. Net als de Urker zaalvoetballers zijn ook die van Futsal Winsum goed in vorm. Twee weken geleden werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Brasil’77. Daarvoor werd gewonnen van WMC (6-3) en SC Olympic (3-5). De wedstrijd tegen PKC’83, met als inzet de derde plaats op de ranglijst, werd met 2-3 verloren.

Glansrijk

De thuiswedstrijd eind oktober vorig jaar eindigde in een glansrijke 5-1 overwinning voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof door doelpunten van Jelbert Loosman (2), Johan Loosman, Riekelt Snoek en Kees de Boer. Destijds een broodnodige driepunter, omdat de Urker ploeg de drie wedstrijden daarvoor allemaal had verloren. Lukt het de Urker zaalvoetballers om ook de uitwedstrijd met dezelfde cijfers in winst om te zetten?

De wedstrijd in de Ripperdahal, Hamrik 4 in Winsum begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de heren Ras en Venekamp. Op het Twitterkanaal @zvvurk is een live verslag te volgen.