Koffie-ontmoeting voor ouders van zorgintensief kind


Van ouders van een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking wordt vaak op vele gebieden extra aandacht en inspanning gevraagd. Het kan een steun in de rug bieden ervaringen te delen met andere ouders en daarom houdt de mantelzorgondersteuning van Caritas Urk koffie-ontmoetingen. Medewerkers van Caritas Urk en Omega Groep zijn hierbij aanwezig. De eerstvolgende ontmoeting vindt plaats op donderdag 9 maart van 10.00 tot 11.30 uur in De Rots.

Bibliotheek

Energieloket - Zorgen over de energierekening of vragen over het prijsplafond? Het Energieloket geeft elke maandag- en woensdagmiddag van half drie tot half vijf onafhankelijk advies. Er ligt een gratis brievenbusborstel klaar.

Leerwerkloket - De adviseurs helpen om alle mogelijkheden op het gebied van leren en werken op een rijtje te zetten. Werkenden, werkgevers en studenten zijn van harte welkom. Elke eerste en derde maandag van de maand is er van tien tot één uur een vragenuur.

DigiCafé - Voor iedereen die wel een telefoon of tablet heeft, maar met vragen zit, is er elke vrijdagmorgen van tien tot twaalf uur het DigiCafé.

Digitale Vrijdag Bloxels - Tijdens de workshop Bloxels, vrijdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur, ga je met z'n tweeën aan de slag en leer je zelf een spel te ontwerpen. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent' op een soort kralenplank. Als je klaar bent met een level dan scan je dit met de tablet en vervolgens kun je op avontuur. Aanmelden voor een kinderkaartje à 5 euro via flevomeerbibliotheek.nl. Leeftijd 7-12 jaar en vol is vol.