n Score van Margot Visscher in de thuiswedstrijd tegen Cangeroes.
n Score van Margot Visscher in de thuiswedstrijd tegen Cangeroes.

Schol/Orca's op bezoek in Utrecht bij Cangeroes

Na twee basketballoze weekenden moeten de dames van Schol/Orca's zaterdag de draad weer oppakken met een uitwedstrijd in Utrecht tegen Cangeroes.


Na het verlies in de thuiswedstrijd op vrijdag 11 februari tegen Utrecht Bull's is de kans dat Schol/Orca's zich gaat plaatsen voor de Final Four bijna tot nul gereduceerd. Alleen winst in de laatste zes wedstrijden kan soelaas bieden, maar dan zijn de Urkers nog steeds afhankelijk van de resultaten van andere ploegen.


Memorabel

Zaterdag gaan de Urkers op bezoek in Utrecht bij Cangeroes, de nummer drie van de ranglijst in de Eerste Divisie A. De voorsprong van de Utrechters op Orca's bedraagt zes punten. De thuiswedstrijd op 5 november vorig jaar werd door Schol/Orca's met 64-52 gewonnen. Een werkelijk memorabele wedstrijd, die veel van de toen aanwezige toeschouwers zich nog zullen herinneren. Halverwege het derde kwart was de tussenstand 35-52 in het voordeel van de gasten. Een time-out van de coaches van Orca's zorgt voor de ommekeer in de wedstrijd. Tegenstander Cangeroes wordt vanaf dat moment, tot het eindsignaal van de scheidsrechters, van scoren afgehouden, terwijl de thuisploeg zelf 29 punten op rij laat aantekenen. 

De thuisoverwinning op Cangeroes werd echter gevolgd door een aantal onnodige nederlagen in uitwedstrijden, waardoor er langzaam maar zeker een stapje teruggedaan moest worden op de ranglijst. Om de hoop op plaatsing voor het toetje van de competitie levend te houden, telt zaterdagmiddag alleen een overwinning. De thuiswedstrijd heeft aangetoond dat de Urker dames nooit opgeven, een stevige verdediging kunnen neerzetten en aanvallend tot grootse dingen in staat zijn. Als ze dat opnieuw weten op te brengen, is alles mogelijk.


De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Lunetten, begint om 17.15 uur en staat onder leiding van de heren Foppen en Van het Land.