ZVV Urk krijgt Heracles Almelo op bezoek

Voor het eerst in 2023 speelt ZVV Urk/Bakkerij De Kof een thuisduel. Na vier uitwedstrijden op een rij krijgen de Urker zaalvoetballers vrijdagavond Heracles Almelo Futsal op bezoek.


Het team van coach Herman Spel wist vorige week de ingezette reeks zonder nederlagen een vervolg te geven. Op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst Futsal Winsum werd met 1-1 gelijkgespeeld. Op dit moment bezet Bakkerij De Kof een zesde plek in de Eerste Divisie C, met een punt achterstand op de nummer vijf Drs. Vijfje.


Pak slaag

De heenwedstrijd tussen Heracles Almelo Futsal en ZVV Urk/Bakkerij De Kof was er voor de Urker zaalvoetballers eentje om snel te vergeten. In Almelo kreeg de ploeg een ongenadig hard pak slaag. Het werd die avond in oktober vorig jaar maar liefst 11-1 in het voordeel van de gastheren, die ook nog eens het Urker doelpunt voor hun rekening namen. 


Titelrace

Op dit moment bezet de ploeg van coach Noel Oude Bennink de tweede plaats op de ranglijst. Samen met ZVV Ede zijn de Almeloƫrs verwikkeld in een spannende titelrace. Beide ploegen hebben 39 punten, maar ZVV Ede heeft een wedstrijd minder gespeeld. Op 21 april staan beide kemphanen tegenover elkaar in Almelo, voor een ontmoeting die naar alle waarschijnlijkheid beslissend zal zijn in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie.

Heracles Almelo Futsal verloor eenmaal. Dit was in de allereerste competitiewedstrijd tegen PKC'83 (3-7). Tegen ZVV Ede wist het 4-4 gelijk te spelen, de overige wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. De afgelopen vier wedstrijden werden FC Brasil'77 (8-2) WMC (6-9) SC Olympic (10-0) en PKC'83 (3-4) aan de zegekar gebonden.


De bezoekers kunnen zich geen puntenverlies veroorloven, terwijl de Urkers graag de ongeslagen reeks willen uitbreiden en zich willen revancheren voor de nederlaag in Almelo. Ingrediƫnten genoeg aanwezig voor een spannend duel.

De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van het arbitrale duo El Hajjaji en Zagers. De aftrap in sporthal De Schelp is om 21.10 uur. Via het Twitteraccount @zvvurk is de wedstrijd live te volgen.