Bibliotheek


Computergame maken: tijdens de workshop Bloxels morgen van vier uur tot half zes, ga je in tweetal aan de slag met het ontwerpen van een spel. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent’ op een soort kralenplank, waarmee je vervolgens met een tablet het level kan spelen. Een kaartje kost vijf euro en is te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl.

Saxofoon bij Podium Vrijdag: de saxofoon staat centraal bij Podium Vrijdag op 17 maart, van vier tot vijf uur. Kinderen kunnen al vanaf 8 jaar starten met saxofoonlessen. Het is van belang dat bij de jonge speler de voortanden volgroeid zijn en de vingers niet al te klein, om het instrument te kunnen bespelen. Een kaartje kost 2 euro via flevomeerbibliotheek.nl. 

Cursus Veilig online: op het web ligt internetfraude overal op de loer. Leer veilig internetten met de Cursus Veilig online. De gratis cursus bestaat uit drie lessen op vrijdagmorgen van half 10 tot half 11. Er is plek voor zes personen. Opgeven kan via 088-008 0770 of via urk@flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. 

DigiCafé: bij vragen over telefoons of laptops is een ieder welkom bij het DigiCafé, iedere vrijdagmorgen van tien tot twaalf uur. 

Voorleespret: op woensdagmorgen staat er van 10.00 tot 10.30 uur een gezellig voorleesmomentje gepland in de bibliotheek. Alle kleintjes zijn welkom met hun ouders of oppas. 

Energieloket: bij vragen over energieprijzen kan het Energieloket antwoorden en tips verschaffen. Iedere maandag- en woensdagmiddag van half drie tot half vijf is hiervoor een gratis spreekuur in de bibliotheek.