n Gerard de Ridder was zaterdag op tv in het programma 'Ik mis je', waarin hij heel liefdevol over zijn ouders sprak. Daarom als eerbetoon deze mooie foto van Inkien en Joos de Ridder voor hun palingkraam.
n Gerard de Ridder was zaterdag op tv in het programma 'Ik mis je', waarin hij heel liefdevol over zijn ouders sprak. Daarom als eerbetoon deze mooie foto van Inkien en Joos de Ridder voor hun palingkraam. Foto:

Wiet je nog...?!

Klaas Visser duikt geregeld het archief van Het Urkerland in om foto's van het Urk van vroeger te delen. Deze keer komt een selectie foto's uit de kranten van eind 1985 aan bod. Reacties zijn welkom via wietjenog@urkerland.nl.

n Albert Brouwer had op de slagersvakbeurs een bestelling gedaan bij Knorr en had daarbij heel toepasselijk een varken gewonnen. Een deel daarvan houdt hij op zijn arm, maar het lijkt meer op een soort kalkoen.
n Toestanden in de visafslag: de directeur was gearresteerd, De Bois heette hij. Op de werkvloer was het gewoon druk; tijden en situaties zijn wel erg veranderd.
n Jelle Bakker, de grootvader van de gelijknamige redacteur, was 25 jaar lid van het CNV en kreeg een gouden speldje op van Hendrik Post. Jelle's vrouw heette Klaske Kuik, ze kon mooi schilderen. In menig huis op Urk hangt nog een gezicht op Urk van haar. Jelle overleed in 2001, Klaske in 2012.
n De Amrobank hield een kleurwedstrijd, die gewonnen werd door Diana Romkes. Verder staan op de foto: Agnes Hogerwerf, Monica Pasterkamp, Lammie Hakvoort en Jan Ruitenbeek uit Nagele. Directeur Van der Waal heeft zojuist de prijzen uitgereikt.
n In de krant van 20 december stond een artikel met foto van Geke van der Sloot met als titel: 'Het kleinste koortje van Nederland'. Het heette toen nog De Zevensprong. Ze stonden op het punt om een plaat op te nemen, ze waren al in een studio geweest en ze hadden Robert Long ontmoet. We zien Geke, Jacolien Hakvoort, Greetje Walma, Joki Canton, Elma Ras, Nita de Boer, Marrijke Korf, Pieter Kapitein, Janske Ras, Marleen Post en Geerke Kapitein.