n Iedere donderdag is het gezellig druk met jeugdleden bij Het Vizier.
n Iedere donderdag is het gezellig druk met jeugdleden bij Het Vizier.

Schutters Het Vizier presteren uitstekend

De jeugd- en seniorenleden van SV Het Vizier hebben de vereniging op de laatste vrijdag van februari goed vertegenwoordigd in Lemmer. In totaal namen negentien Urker schutters deel aan de wedstrijd bij SV de Lemster.


De start van de wedstrijd was rond 20.00 uur en als eerste mochten de junioren de schietbaan op voor hun serie van 40 schoten. Senioren schieten een serie van 60 schoten. 


Persoonlijke records

Voor Jan Woort, Auke Woort en Roelof Moors was het de eerste officiƫle wedstrijd. Ondanks de aanwezige spanning schoten de drie een prachtige serie. Dat de laatstgehouden trainingsdag zijn vruchten had afgeworpen bleek wel uit het feit dat alle schutters een nieuw persoonlijk record in de boeken schoten. De hoogste score bij de jeugd kwam op naam van Frank Visscher met een puntentotaal van 361,7, wat neerkomt op gemiddeld 9,04 punten per schot.


Binnenkort staat er weer een trainingsdag op het programma, waardoor iedereen zich nog verder kan verbeteren.


Scores:

(40 schoten)

Fokke Bakker         350,6

Auke Woort         304,7

Jacobus Hakvoort         333,0

Jan Woort         256,6

Roelof Laan         346,2

Harjan de Vries         333,1

(60 schoten)

Timal Ruiten         524,6

Roelof Jacob Moors         484,0

Jan Baarssen         533,9

Jacco Ekkelenkamp         579,6

Arie Ekkelenkamp         539,2


Iedere donderdag is het een gezellige drukte bij de schietvereniging door alle aanwezige jeugdleden. Op dit moment kunnen er geen extra schutters bij in verband met de drukte. Na de zomervakantie zijn nieuwe leden weer van harte welkom!

Aanstaande zaterdag 11 maart gaan de seniorenschutters naar Genemuiden om een wedstrijd te schieten. Voor de junioren in het districtskampioenschap zijn nog de volgende wedstrijden: 18 maart in Noordwolde, 1 april in Emmer-Compascum, 29 april in Genemuiden (Finale District Kampioenschap) en 1 juli Nederlandse Kampioenschappen luchtgeweer staand.