Seacon/Orca's in eigen huis tegen koploper

De mannen van Seacon/Orca's spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen koploper BV Amsterdam. De Amsterdammers hebben de koppositie overgenomen van Volendam, door eerder dit jaar in een rechtstreeks duel de 'wijdbroeken' met 95-93 te verslaan.


Tegenstander BV Amsterdam heeft dit seizoen alleen verloren van Quick Lions. Na zestien wedstrijden gaat de ploeg uit de hoofdstad dan ook fier aan kop van de Eerste Klasse, op twee punten gevolgd door Volendam. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is de titelstrijd tussen deze twee ploegen uitermate spannend.


Verloren

Orca’s wist in de uitwedstrijd, na een sterke fase in het vierde kwart, de schade nog enigszins te beperken, maar verloor toch met twintig punten verschil: 89-69. De thuisploeg was gretiger en toonde meer bluf en bravoure dan de Urkers. Er lagen zeker wel kansen tijdens de heenwedstrijd, maar die werden niet voldoende benut door de mannen van coach Jurie Bakker.


Sportieve plicht

De Urker selectie is fit, maar kan de komende twee wedstrijden geen beroep doen op de geschorste Klaas Hakvoort. De ploeg heeft zich echter al wel veilig weten te spelen, maar zal zeker zijn sportieve plicht willen vervullen tegen de koploper. ,,Amsterdam mag dan een topploeg zijn, maar wij zijn goed in het seizoen gegroeid", aldus coach Jurie Bakker. ,,We zijn tegen niemand kansloos. Wanneer wij spelen zoals we dat kúnnen, staat de winnaar vrijdag op voorhand nog niet vast."


Energie en beleving

Afgelopen weekend werd het bezoekende MBCA uit Amstelveen met een nederlaag naar huis gestuurd, maar misten de Urkers wel de energie en beleving die tegen BV Amsterdam absoluut nodig is om kans te maken op de overwinning. Deze week is aan dat aspect extra aandacht besteed tijdens de trainingen.

De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen begint om 21.00 uur.