Volleyballers Schol/Urk verslaan Nakala

In een goed gevulde sporthal De Schelp stond afgelopen dinsdagavond de volleybalwedstrijd tussen Schol/Urk en Nakala uit Nagele op het programma. Een duel tussen twee topploegen in de Tweede Klasse.

De Urker volleyballers maken een uitstekende kans op het behalen van het kampioenschap. Tijdens de eerste set leek de angst om te verliezen groter te zijn dan de wil om te winnen. De bezoekers uit Nagele oogden gretiger en haalden met 16-25 de setwinst binnen.

Remmen los

Het verlies van de eerste set zorgde ervoor dat de Urker mannen wakker schrokken. Alle remmen werden losgegooid en de ploeg schoot uit de startblokken. Er werd een comfortabele voorsprong van vijf punten opgebouwd, die niet meer uit handen werd gegeven: 25-19.

Het goede spel van de tweede set werd vervolgd in de derde set. De set, die in mentaal opzicht vaak als zwaarste set wordt betiteld, werd met 25-17 gewonnen. In verdedigend opzicht stonden de Urkers als een huis en aanvallend waren de goede buitenaanvallen heel belangrijk.

Verzet gebroken

In de vierde set was het verzet van Nakala gebroken. Schol/Urk bouwde met een aantal goede servicebeurten een geruststellende voorsprong op van zeven punten, waarna de wedstrijd rustig en beheerst kon worden uitgespeeld. Met een aantal prachtige aanvallen werd de set (25-11) en de 3-1 overwinning binnen gehaald.

Volgende week komt Marknesse op bezoek. Een 4-0 overwinning voor Schol/Urk is nodig om de kans op de titel levend te houden.