n Vijfde plaats als nieuw doel voor de dames van Schol/Orca's.
n Vijfde plaats als nieuw doel voor de dames van Schol/Orca's.

Schol/Orca's Dames ontmoeten DAS Delft

Nog vijf wedstrijden resteren voor de dames van Schol/Orca's in de Eerste Divisie. Vijf wedstrijden waarin het bijgestelde doel voor dit seizoen veiliggesteld kan worden: de vijfde plek in de eindstand. Eerste obstakel om dat te bereiken is DAS Delft.


Na de nederlaag vorige week in Utrecht tegen Cangeroes en het verspelen van de kans op het bereiken van de Final Four hebben de Urker basketbalsters zich een nieuw doel gesteld: dit seizoen als vijfde eindigen. Om dat doel te behalen zullen de laatste vijf wedstrijden in winst omgezet moeten worden. De eerste tegenstander die daarvoor op een nederlaag getrakteerd moet worden is DAS uit Delft. 

De uitwedstrijd tegen deze ploeg ging met 73-69 verloren. Een volkomen onnodige nederlaag, waarbij in het vierde kwart een voorsprong van vijf punten uit handen werd gegeven. Zaterdag de kans om in sporthal De Vlechttuinen revanche te nemen voor die nederlaag en een eerste stap te zetten in het behalen van de nieuwe doelstelling. Aanvang van de wedstrijd is 20.15 uur.