n De waterput die dankzij de actie van vorig jaar is gebouwd voor een weeshuis in Burkina Faso
n De waterput die dankzij de actie van vorig jaar is gebouwd voor een weeshuis in Burkina Faso Foto:

Crossfitters gaan sjouwen om te bouwen

Leden van Crossfit Urk gaan op zaterdag 15 april 14 uur achter elkaar sporten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Victoria Foundation. Het doel is om genoeg geld in te zamelen voor de fundering van een ziekenhuis in Oeganda. Een flinke opgave, volgens een van de deelnemers en eigenaar van Crossfit, Abbe Brouwer: ,,Eén meter fundering kost al rond de duizend euro."


Na meerdere geslaagde inzamelingsacties in de afgelopen jaren, gaan de leden van Crossfit opnieuw zichzelf in het zweet werken voor het goede doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Victoria Foundation, opgericht door Crossfit-leden Simon en Truida Weerstand. Abbe vertelt: ,,Tijdens de actie van vorig jaar heeft Simon zich helemaal uitgesloofd voor stichting De Mangoboom en door 24 uur te sporten, ook veel geld opgehaald. Nu gaan wij ons inzetten voor zijn stichting."

Om vier uur in de ochtend beginnen de acht trainers van Crossfit, waaronder Abbe, met sporten en gaan door tot zes uur in de avond. Hij kijkt er nu al naar uit. ,,Iedereen vindt het maar heel zwaar klinken, maar het idee dat je het voor een goed doel doet, geeft zoveel energie. Vorig jaar vloog de dag voorbij. En dankzij die actie kon een waterput gebouwd worden voor een weeshuis in Burkina Faso." Ook andere verenigingen en sportklassen gaan zich voor de actiedag inzetten. ,,Er worden meerdere initiatieven gehouden, bijvoorbeeld door de zwemvereniging, om geld op te halen. Iedereen mag iets opzetten, als het maar sportief is." 

Meer weten of helpen: Abbe Brouwer: 06-53229497. Doneer: NL78 RABO 0373 3339 00 t.a.v. Victoria.

n Leden van Crossfit Urk in actie.