Ruim half miljoen euro nodig voor 't Bun

Het groot onderhoud aan Zwembad 't Bun gaat bijna een miljoen euro kosten en een groot deel van dat bedrag, 574.000 euro, kan niet gedekt worden uit de geplande 'onderhoudsvoorziening'. Daarom komt het college van burgemeester en wethouders met het voorstel aan de gemeenteraad om ruim een half miljoen extra te investeren in het zwembad. 


Uit de stukken blijkt dat de Omgevingsdienst bij controles van het zwembad heeft aangedrongen op een spoedig herstel omdat de veiligheid en kwaliteit van 't Bun zonder verbeteringen onvoldoende worden. Het gaat dan, aldus het college, om grotendeels geplande en noodzakelijke werkzaamheden aan constructie, indeling en afwerking ten behoeve van de veiligheid. Het zwembad wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk gesloten. ,,Het voorstel is daarom om tegelijkertijd andere zaken die ook nodig zijn aan te pakken'', schrijft het college. Die andere zaken zijn onder meer het verduurzamen van het bad door extra te isoleren en het pand te voorzien van zonnepanelen. Ook noemt het college het huidige recreatiebad 'wat gedateerd' en heeft het beperkte zitruimte, maar wat het plan precies inhoudt wordt uit de openbaar gemaakte stukken nog niet duidelijk. 


De totale begroting voor het verbouwingsproject bedraagt 937.000 euro, waarvan 363.000 euro gedekt kan worden uit de al begrote onderhoudsvoorziening. Voor de rest van het bedrag vraagt het college een investeringsbudget dat in twintig jaar afgeschreven kan worden. Het voorstel wordt op dinsdag 21 maart voorgelegd aan de raadscommissie, en daarna behandeld in de gemeenteraadsvergadering van april. 


De laatste grote verbouwing van 't Bun - waarbij onder andere het nieuwe wedstrijdbad, doelgroepenbad en de groene glijbaan werden gerealiseerd - startte in 2014 en was voorjaar 2016 gereed. Die vernieuwbouw kostte destijds bijna vijf miljoen euro.