n De plantekening voor bebouwing op de Reede 80. Tussen De Reede en de Zandplaat staan twee rijtjes van drie woningen ingetekend. Op de andere kavel wordt momenteel al gebouwd door een particulier
n De plantekening voor bebouwing op de Reede 80. Tussen De Reede en de Zandplaat staan twee rijtjes van drie woningen ingetekend. Op de andere kavel wordt momenteel al gebouwd door een particulier Foto:

Plan voor zes woningen rond tandartspraktijk

Het college van burgemeester en wethouders wil dat de gemeenteraad zich uitspreekt over de plannen voor woningbouw rond de tandartspraktijk aan De Reede. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. De raadscommissie buigt zich op woensdag 22 maart over dit dossier.

 

De gemeente heeft een concept bestemmingsplan ontvangen van tandarts Koelewijn voor de bouw van zes woningen op De Reede 80. ,,Het plan voldoet aan de Nota van Uitgangspunten uit 2012, die voor deze locatie is opgesteld. Mede omdat deze nota gedateerd is, vragen we de raadscommissie wensen of bedenkingen kenbaar te maken.'' 


Het gesprek over woningbouw op deze locatie loopt al jaren. Diverse plannen, schetsen en ideeën werden ingeleverd, maar er werd geen overeenstemming bereikt. Daarom is in 2012 besloten een Nota van Uitgangspunten op te stellen, waarna, aldus het college, geen concreet plan meer is ingediend. 


Het huidige plan om zes woningen, twee rijtjes van drie, te bouwen dateert uit 2021 en is vorig jaar al tijdens een bewonersavond in Het Irene besproken. Daaruit kwam naar voren dat een deel van de omwonenden kritisch op dit plan is. 


Binnen de nu geldende woonbestemming is het alleen mogelijk om in dit gebied vrijstaande bungalows te bouwen. Ten zuiden van de tandartspraktijk is inmiddels al een vrijstaande woning in aanbouw; deze is separaat door een particuliere partij ontwikkeld en past wél binnen het huidige bestemmingsplan.