n Koningsdag wordt traditioneel gezien afgetrapt met de aubade.
n Koningsdag wordt traditioneel gezien afgetrapt met de aubade. Foto:

Koningsdag komt er weer aan: aanmelden nu mogelijk

Caritas Urk en de gemeente steken de handen uit de mouwen om er een geslaagde dag van te maken

Nog even en het is zover: Koningsdag. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al in volle gang. Vanuit Caritas Urk en de gemeente staan er weer veel activiteiten op het programma voor editie 2023.


Hendrik Post is algemeen coördinator van de activiteiten op de Urker Koningsdag. Als organisatie zijn ze op zoek naar helpende handen. ,,Om alles in goede banen te leiden, zijn we op dit moment druk op zoek naar vrijwilligers die deze dag willen helpen'', aldus Hendrik. Aanmelden kan via koningsdag@caritasurk.nl. 

,,Dit jaar zullen onder andere het springkussenfeest, de poerwedstrijd en de stoelendans weer op het programma staan.'' Ook de rommelmarkt vindt plaats, maar op een andere plek. ,,De parkeerplaats op De Noord wordt de nieuwe locatie. Hierdoor hebben we in het Wilhelminapark meer ruimte voor activiteiten.''

,,Buurtverenigingen kunnen een kraam huren op de verenigingsmarkt. Deze markt is ook dit jaar te vinden op het binnenplein van het gemeentehuis.'' Aanmelden is nodig, zodat geïnventariseerd kan worden wie wat komt verkopen. Dit kan via koningsdag@caritasurk.nl.


Open podium

Nieuw dit jaar: het open podium. ,,Hier hebben we nog plekjes voor. Op het open podium kan een (muzikale) opvoering gedaan worden van ongeveer dertig minuten.'' Opgeven kan tevens via het e-mailadres koningsdag@caritasurk.nl.


Binnenkort verschijnt de Oranjegids: hierin staan alle activiteiten van Koningsdag 2023 uitvoerig beschreven.

n Koningsdag wordt traditioneel gezien afgetrapt met de aubade.