In de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede wisten de Urker zaalvoetballers van Bakkerij de Kof lang tegenstand te bieden.
In de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede wisten de Urker zaalvoetballers van Bakkerij de Kof lang tegenstand te bieden. Foto: Het Urkerland

Zware klus voor zaalvoetballers

Sport

Er staat de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof vanavond een zware klus te wachten. De Urkers staat de ontmoeting te wachten tegen ZVV Ede, de ongeslagen koploper van de Eerste Divisie C.

ZVV Ede is de grote favoriet voor het behalen van het kampioenschap in de Eerste Divisie C en kan tegen de Urkers een grote stap zetten richting promotie naar de Eredivisie. Daarbij kreeg de ploeg vorige week onverwachts hulp van ZVV Urk/Bakkerij de Kof, dat de grote concurrent van de Edenaren, Heracles Almelo Futsal, een punt afhandig wist te maken.

Gevreesde opponent

De Urker mannen van coach Herman Spel zijn al zes wedstrijden op rij ongeslagen gebleven en blaken weer van zelfvertrouwen. Na het spektakelstuk van vorige week vrijdag tegen Heracles Almelo, de huidige nummer twee van de ranglijst, werd het vizier gelijk weer gericht op de komende clash met de koploper. Het verloop van de wedstrijd tegen Heracles benadrukte nog maar eens dat de Urkers niet ver afzitten van het niveau van de topploegen in de Eerste Divisie. Tijdens de corona-onderbrekingen in de voorgaande twee seizoenen bevond het Urker team zich niet voor niets in de top van de ranglijst van de Eerste Divisie. Met de nodige kwaliteit aan boord is Bakkerij de Kof, mits alle spelers fit zijn en het op volle oorlogssterkte aan kan treden, voor iedere tegenstander een gevreesde opponent.

Tegenstand

In de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede hielden de Urkers lange tijd zicht op een resultaat en wist het team de koploper meer dan goed tegenstand te bieden. Via Ilias Joubid en Youssef Hadi nam Ede een 0-2 voorsprong, maar aan het einde van de eerst helft scoorde ‘invaller’ Jan Kramer de aansluitingstreffer. In een spannende tweede helft drong Bakkerij de Kof wel aan, maar wist het geen echte grote kansen te creëren tegen de hechte verdediging van Ede. Pas in de absolute slotfase van de wedstrijd wisten de Edenaren via opnieuw Ilias Joubid en Achraf Benahmed de overwinning met 1-4 definitief over de streep te trekken.

Ambitieus

De ambitieuze zaalvoetbalploeg uit Ede is dit seizoen nog ongeslagen. Veertien wedstrijden werden in winst omgezet, alleen tegen Heracles Almelo Futsal werd met 4-4 gelijkgespeeld. De afgelopen jaren bouwde ZVV Ede gestaag aan een sterk team, dat in de afgelopen seizoenen al nadrukkelijk flirtte met promotie richting de Eredivisie.
Door de herstructurering van het niveau van de Eerste Divisie zijn de kansen groter dan ooit voor de ploeg uit Ede om te promoveren naar de Eredivisie. Hierin is de ploeg al aardig op weg, maar wacht ze nog een aantal lastige hordes, waarbij in het zicht van de haven geen misstap gemaakt kan worden. ZVV Ede is dan ook de grote favoriet voor de ontmoeting van vrijdagavond. In de eigen Van der Knaaphal is een overwinning het enige wat telt voor de thuisploeg. De mannen van ZVV Urk/Bakkerij de Kof zullen hun huid echter duur verkopen om opnieuw een aansprekend resultaat te boeken en de ongeslagen status met een wedstrijd te verlengen.

De wedstrijd in de Van der Knaaphal in Ede begint om 20.45 uur en is live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk.