Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Henrik Hoefnagel is de beste voorlezer

Algemeen

De spanning was van de meeste gezichten af te lezen. Zeven basisschoolleerlingen meldden zich dinsdagochtend in de bibliotheek voor de Urker finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Rond tien uur werd de winnaar bekendgemaakt door juryleden Marja Spit (bibliotheek Urk), Alie Snoek (Caritas/Durf!) en Jelle Bakker (Het Urkerland). Dat was Henrik Hoefnagel van De Vuurbaak.

Henrik had een fragment gekozen uit ‘De grootste ettertjes van de wereld’, een boek van David Walliams. Hij las het stuk op een aanstekelijke manier voor en slaagde erin de ouders en medeleerlingen in de zaal mee te krijgen. Daarnaast was zijn toon uitstekend en de verstaanbaarheid prima. De jury vertelde na uitvoerig beraad dat het geen gemakkelijke keuze was geweest. Alle deelnemers kregen diverse complimenten te horen. Ook voor de keuze van de verhalen, want in een halfuur tijd had het publiek zowat alle genres voorbij horen komen. Van gierende spanning tot grote pret én af en toe een serieuze, diepere laag.    

Op de foto de zeven deelnemers. Achter (v.l.n.r.): Justine de Boer (Cornelis Zeemanschool), Gerianne Wisse (De Regenboog), Annelieke Romkes (Beatrixschool), Aimee de Boer (Frits Bodeschool), Tessa ten Napel (Harmpje Visserschool) en Henrik Hoefnagel (De Vuurbaak). Voor: Jacob van den Berg (Wilhelminaschool). Henrik mag op woensdag 19 april meedoen aan de provinciale finale.