Afbeelding
Foto:

Zwenna Timmerman Nederlands kampioen

Twee leden van Challenger Gym deden afgelopen weekend mee aan het toernooi van de Youth Fighting League in de Topsporthal in Almere. De winnaars van de gewichtsklassen van dit internationale kickboksevent mogen zich een jaar lang kampioen van Nederland noemen.


Tijdens dit toernooi wordt er in poules gestreden om een plek in de finale. Dirk Teun Ras, die uitkomt in de klasse -44 kg, kwam als eerste in de ring namens Challenger Gym. Deze eerste wedstrijd wist Dirk Teun winnend af te sluiten en ook in de tweede wedstrijd maakte hij een sterke indruk en scoorde hij veel punten. Helaas kreeg hij ook twee strafpunten van de jury en dat betekende voor de jonge Urker dat de wedstrijd werd verloren en er een onfortuinlijk einde kwam aan zijn toernooi.


Een blessure van de tegenstander van Zwenna Timmerman voor het begin van haar eerste partij betekende voor Zwenna automatisch dat zij doorging naar de volgende ronde. Daarin trof ze een ijzersterke tegenstander, die overtuigend door Zwenna werd verslagen in drie ronden. Na een half uur rust stond de finale op het programma. In de eindstrijd bleek Timmerman over een ijzersterke conditie te beschikken, die uiteindelijk de doorslag gaf in de laatste beslissende ronde. Door het winnen van de finale mag Zwenna zich nu een jaar lang Nederlands kampioen noemen in de klasse 13 jaar -60 kg. Een geweldige prestatie van dit jonge kickbokstalent.

Afbeelding