Urk miste in de thuiswedstrijd tegen GVVV meer dan een handvol kansen.
Urk miste in de thuiswedstrijd tegen GVVV meer dan een handvol kansen.

Urk wacht zware opgave in Veenendaal

Sport

Na een week rust, begint Urk vandaagdag aan de laatste serie van vier wedstrijden in dit seizoen in de Derde Divisie. Achtereenvolgens GVVV, Excelsior’31, Hoek en SteDoCo zijn de tegenstanders van het elftal van trainer Hennie Spijkerman, dat nog vier keer alles uit de kast moet halen om rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen.

Een allesbehalve eenvoudige, maar zeker geen onmogelijke opgave voor de Urkers, die zich gesteund weten door de (kleine) puntenbuffer die er is met de onderste vier plekken op de ranglijst. 

GVVV

Vanmiddag wacht in Veenendaal GVVV, de huidige nummer twee van de Derde Divisie. Samen met ACV gaan de mannen van trainer Gery Vink uitmaken wie zich straks tot kampioen mag kronen en rechtstreeks promoveert naar de Tweede Divisie. De ‘blauwen’ hebben een achterstand van drie punten op de ploeg uit Assen en kunnen zich dus geen enkel puntenverlies veroorloven. De ploeg uit Veenendaal speelde jarenlang op het hoogste amateurniveau, maar moest vorig seizoen, samen met ASWH, afscheid nemen van de Tweede Divisie. De Veenendalers hebben nooit onder stoelen of banken gestoken zo snel mogelijk weer terug te willen keren op dat niveau.

Druk

De druk van het ‘moeten winnen’ ligt bij de thuisploeg. Het fanatieke publiek verwacht niets minder dan een overwinning. Hoe gaan de spelers van GVVV om met die druk. De laatste twee wedstrijden leverden twee overwinningen op, maar tijdens de eerste twee wedstrijden van april werd slechts een schamel puntje binnen gehaald. De thuiswedstrijd op 12 november vorig jaar heeft aangetoond dat Urk zich voldoende mogelijkheden wist te scheppen tegen deze goede tegenstander, maar dat toen het vizier niet goed afgesteld stond. Die kansen zullen zich ook vanmiddag ongetwijfeld aandienen, waarbij het dan wel zaak is om met scherp te schieten. Een verrassende uitslag is dan zeker niet uit te sluiten.

Schorsing

Trainer Spijkerman kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Lucas Nagel, die vanwege een schorsing verplicht moet toekijken. Iede Nentjes en Lucas Schraal maken waarschijnlijk wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. Beide spelers vielen tegen Rijnvogels geblesseerd uit en moesten de laatste thuiswedstrijd tegen Barendrecht aan zich voorbij laten gaan. Of beide spelers voldoende hersteld zijn om vanaf de aftrap mee te doen, zal pas op het laatste moment bekend zijn. 

Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: L.E. Cantineau

Assistent-scheidsrechters: 

G. van Mun en L.C. Wessels

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Sportpark Panhuis, Verlengde Sportlaan 2, Veenendaal

Programma Derde Divisie

14.30 uur:

GVVV - Urk

Excelsior’31 - Staphorst

VVOG - ASWH

SteDoCo - Harkemase Boys

Rijnvogels - Ter Leede

Barendrecht - DVS’33

Hoek - Volendam

15.00 uur:

Sportlust’46 - DOVO

Sparta Nijkerk - ACV