Gevestigde orde laat het afweten

Er lijkt een omslag gaande op het hobbyvoetbal. Waar in de eredivisie Ajax in een dip zit, lijkt de gevestigde top drie van het hobbyvoetbal eveneens in een dip te verkeren. Flevo Elektro, Kraaiennest en Autoservice Emmeloord lijken alle zeilen bij te moeten zetten om straks überhaupt mee te mogen strijden in de hoogste klasse.


De ploegen die normaal gesproken aan de top staan, bungelen op dit moment ergens in de middenmoot of onderin. Ploegen die de afgelopen jaren vaak middenmoter waren staan nu bovenaan. Het is de omgekeerde wereld na vier speelronden op het hobby. 


Krakers

De middag begon met twee heuse krakers. Flevo Elektro nam het op tegen Van Veen Gevelrenovatie, terwijl op het naastgelegen veld Zwaan Straatwerken/Kapitein Personeel en De Flux de degens met elkaar kruisten. 


Van Veen Gevelrenovatie is de ploeg die van iedereen kan winnen, maar een week later ook zomaar tegen een zeperd aan kan lopen. Tegen Flevo Elektro begonnen de mannen van Hessel Koster echter scherp. Louw Post pegelde de bal vanaf 30 meter in het mandje en zo was de ruststand van 1-0 een feit. Na rust kwam Flevo Elektro echter sterker uit de overkapping en drukte het Van Veen achteruit. Een bal uit een scrimmage kwam voor de voeten van Jelle Zeeman en hij zorgde ervoor dat er uiteindelijk met een puntendeling werd afgesloten. Hierdoor houden beide ploegen enigszins de aansluiting met de top, maar een nederlaag kan alles weer doen veranderen.

De andere kraker ging dus tussen Zwaan/Kapitein en De Flux. Zwaan/Kapitein heeft enkele prima aankopen gedaan en lijkt dit jaar echt mee te doen om de titel. Afgelopen zaterdag kwam De Flux daar ook achter. De Flux kwam nog wel op voorsprong, waarbij de assist van Jan ‘Patat’ Kramer van grote schoonheid was. Bauke van Slooten zorgde echter al snel voor de gelijkmaker, waarna het koppel Paulus Schinkel/Jaap Snoek wakker schoot en daar was weinig tegen in te brengen. Beide mannen maakten twee goals en zo eindigde deze topper uiteindelijk in een 5-1 overwinning voor de mannen van Zwaan/Kapitein. Het laatste doelpunt van Paulus Schinkel was van uitzonderlijke klasse. Van ruim 30 meter pegelde Schinkel de bal in de winkelhaak. 


Verrassend

Een elftal dat ook verrassend hoog op de ranglijst staat is Vlak & Strak. Vorig jaar werd nipt het verblijf in de tweede klasse veilig gesteld en nu lijkt het team toch echt een gooi te doen naar een plek bij de top zes. Dbf Dakdekkers werd met overtuigende cijfers verslagen. Door goals van Riekelt Bakker (2), Eef Brands, William de Pip en Klaas Jongman werd het maar liefst 5-0. 


Vorig jaar was het nog een topduel bij het hobbyvoetbal, nu een wedstrijd in de kelder van de eerste klasse. Kraaiennest en Autoservice Emmeloord moesten in een onderling duel uit maken wie er aanhaakte bij de middenmoot en wie zich zorgen moet gaan maken. Uiteindelijk bleek de winnaarsmentaliteit van de Kraaien doorslaggevend. Jauwk Kappie (zoon van de coach) gaf het goede voorbeeld en zorgde voor de 1-0. Hessel Kramer zorgde vlak voor rust voor de 2-0 en toen leek de wedstrijd wel gespeeld. Toen het na rust ook nog 3-0 werd door Gerrit Visser was het helemaal klaar. ASE moet de komende wedstrijden serieus aan de bak om een plekje bij de eerste zes te bemachtigen. 


Puntloos

Merema Transport werd met beide benen op de grond gezet na een prima opening van het seizoen. Met 5-2 werd er verloren van Klein & Knip. Hout &  Ambacht beleeft ook een prima start. Afgelopen zaterdag werd het Urker Zalmhuys met 4-1 verslagen, dat door dit verlies nog steeds puntloos is.


Tweede Klasse

In de 2e klasse won Bakkerij de Kof ternauwernood van Ambassadors Football. De bakkers zijn nog steeds zonder puntenverlies. Topslagerij Cretier zorgde voor een stunt door Visco te verslaan. Hierdoor hebben de slagers de eerste punten binnen en kan er zowaar omhoog worden gekeken. Zwaan Maritiem was dichtbij het eerste punt maar moest in de slotfase helaas toch buigen voor Kmr Service/J.P. Lijmwerken.