Winst Vitessespecialist Klaas Hoekstra


Voor de leden van PV IJsselmeervliegers stond afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. De 22 Urker liefhebbers stuurden bijna 500 duiven richting Limburg, die vanaf Weert een afstand van 157 kilometer dienden te overbruggen.

De weersomstandigheden waren zaterdag op Urk prachtig, maar op de losplaats in Weert was het lang onzeker of de duiven wel gelost konden worden. Nadat de start diverse keren was uitgesteld, klonk om 12.30 uur dan toch eindelijk het startsein en konden de wedstrijdduiven beginnen aan hun terugreis. De wind was noordelijk en dat was goed te zien aan de snelheden die er gemaakt werden.

Winst

Klaas Hoekstra ging er samen met zijn compagnon Arie van Urk met de winst van door. Ze pakten maar liefst de drie snelste duiven in de vereniging en ook in de afdeling waren ze bovenaan de lijst terug te vinden. Binnen de vereniging en ook daarbuiten wordt al jaren met ontzag opgekeken tegen deze vitessespeler, die het in de vingers heeft om op de korte afstanden meerdere topnoteringen op zijn naam te schrijven.  

Stijl begonnen

De vierde plek ging naar de Combinatie Rein Ras en Jan Post, die met deze klassering het seizoen in stijl zijn begonnen. De top tien werd afgesloten door de Combinatie Lubbert en Paulus van Veen, die zich weer voorzichtig laten zien. Na formidabele overwinningen van de '105', was het dit keer een rechtstreekse zoon die de naam van zijn verzorgers meteen goed op de kaart wist te zetten.

De top tien:

1,2 en 3: Klaas Hoekstra

4: Combinatie Ras-Post

5: Gebroeders Jan en Hessel Ras

6: Combinatie Wakker

7 en 8: Riekelt en Jannie Brands
9: Fokke Gnodde

10: Combinatie Van Veen

De prijzen waren verder binnen 20 minuten verdeeld. Een wedstrijd voor in de boeken, waar de liefhebbers tevreden op terug kunnen kijken. Een vlucht zonder al te veel verliezen en dat is met lossingen vanaf Weert in het verleden wel eens anders geweest.