Afbeelding
Foto:

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Na afloop van het basketbalseizoen, heb ik besloten de transferportal in te gaan. Dat is een lijst met alle meiden in het collegebasketbal die naar een andere school willen. Mijn naam stond amper op de lijst toen mijn telefoon bijna ontplofte van de berichten van scholen die mij graag wilden verwelkomen in hun basketbalteam. Één van de eerste scholen die mij een bericht stuurde was de University of Louisville. Die universiteit heeft een ijzersterk basketbalteam, dat zich de laatste vijf jaar wist te plaatsen bij de 'Elite Eight', wat betekend dat ze behoren tot de acht beste teams van heel Amerika. Ik heb daar toen gelijk een 'visit' gepland. De school mag dan in 48 uur laten zien wat ze te bieden hebben. Ze hadden mijn vader ook uitgenodigd. Hij vloog donderdag 6 april vanuit Nederland naar Louisville, terwijl ik vanaf Bakersfield naar Louisville vloog. De 'visit' was op vrijdag en zaterdag. Er was een ontmoeting met alle coaches en spelers, een tour over de campus, een fotoshoot, elke dag ontbijt, lunch en diner, en we zijn bij een aantal andere sportwedstrijden van Louisville geweest. Echt een mega leuke ervaring en het voelde direct als thuis, dus toen ik daar was heb ik meteen een contract getekend.

Verhuizen

Ik ben op dit moment nog in Bakersfield, maar op 20 mei verhuis ik naar Louisville. Daar blijf ik eerst een paar weken om aan de nieuwe omgeving te wennen en workouts te doen. Natuurlijk ga ik ook nog een paar weken naar huis, zodat ik mijn familie en moas weer kan zien. Van 9 tot en met 19 juli neem ik met Louisville deel aan een toernooi in Toronto, Canada. Hier komen we uit voor team USA en spelen we tegen landen als Canada, Puerto Rico en team Afrika. Het toernooi heet GLOBL JAM.

Toetsen

Nog even en dan ben ik klaar met dit schooljaar. Het is nu toetsweek en ik heb nog drie toetsen te gaan, voordat ik klaar ben met mijn sophomore year. Naast studeren, geniet ik nog lekker van het warme weer en ben ik dus elke dag wel bij het zwembad te vinden zo lang als het kan. In Louisville is het namelijk niet zo warm als hier in Bakersfield.

n Samen met vader Ed van Schaik op de foto in Louisville.
Afbeelding
n In het zwembad genieten van het prachtige weer.