Ingezonden


In de brand. 

Uit de brand.

Koningsnacht is voor ons al jaren geen leuke nacht meer. Omdat we binnen een straal van honderd meter van de beruchte rotonde wonen, hebben we ieder jaar te maken met vandalisme en brandstichting. En het lijkt wel of het steeds erger wordt. Eerst was het de heg, toen de schutting en nu zelfs onze auto. 

Ik weet niet of de brandstichters dit lezen, maar ik en mijn vrouw zijn ver in de zeventig en slecht ter been. Zijn jullie ook trots op jullie prestaties? Ik wil best toegeven dat ik me rotschrok toen ik ’s morgensvroeg de auto wilde pakken en niet meer aantrof dan een uitgebrand autowrak.

Gelukkig zijn er heel veel goede plaatsgenoten. We werden aangenaam verrast door de actie van Alice Gnodde, die spontaan een crowdfunding opzette. Er werd uiteindelijk een mooi bedrag opgehaald en dat helpt heel erg mee bij de aanschaf van een andere auto. 

We willen Alice en iedereen die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken. Het was hartverwarmend!

Gerrit Vrugteveen, Holkenkamp 94


Sing4Him over
de Goede Herder

Het bijbelverhaal over de Goede Herder is het thema van de Sing4Him, aanstaande zondag om 19.15 uur in de Poort. De uitzending is ook live te bekijken en er is een collecte. Om 20.15 uur start de Praise2U in de huiskamer van de Poort. Daar is het thema: 'Schijn in mij, schijn door mij'. Er is een battle - jongens tegen de meisjes - en na de tijd is er een lekkere snack.


Samen bidden

Het wekelijks gebedsmoment vindt morgen (vrijdag) plaats in de Jeruzalemkerk. Iedereen is van harte welkom om mee te bidden van 19.30 tot 20.00 uur. Na een korte opening wordt er een lied gezongen, waarna er in groepen wordt gebeden voor het dorp, de kerk, de jongeren en algemene of persoonlijke zaken.


In het zonnetje

Elf plaatselijke vrijwilligers zijn door de Hersenstichting in het zonnetje gezet omdat ze zich vanaf het eerste begin belangeloos inzetten voor de jaarlijkse collecte. ,,Dat betekent ze al voor de 25ste keer actief waren in de laatste collecteweek. Dat vinden wij een enorme prestatie. Ze hebben allemaal een brief ontvangen met een waardebon voor een Genietmomentje van de bakker.'' De opbrengst van de collecteweek was dit jaar 6.030 euro.