Vlak & Strak verrast vriend en vijand

Vlak & Strak is tot nu toe het Leicester City van het hobbyvoetbal. Nadat vorig jaar degradatie nipt werd voorkomen, verrassen ze tot nu toe iedereen en afgelopen zaterdag deden ze dat opnieuw. Met 3-2 werd koploper Zwaan Straatwerken/Kapitein Personeel verslagen en werd de koppositie overgenomen.

Vlak & Strak kwam al snel op voorsprong na een aanval uit het boekje met als eindstation Eef Brands. Nadat Riekelt Bakker voor 2-0 zorgde en William Pip net na rust de 3-0 aantekende, leek de wedstrijd gespeeld. Zwaan/Kapitein gaf echter niet op en zorgde met twee doelpunten voor een meeslepende slotfase. Vlak & Strak wist echter vol te houden en is de nieuwe koploper in de eerste klasse.

Gemotiveerd

Wat een artikel in Het Urkerland al kan doen. Blijkbaar waren Kraaienest, Autoservice Emmeloord en Flevo Elektro extra gemotiveerd. Afgelopen zaterdag wisten ze alle drie te winnen en dus ziet de stand er ineens weer heel anders uit (Bij Flevo heerst sowieso een betere sfeer omdat trainer/coach Fokke Snoek verliefd is). Klein & Knip boekte een knappe overwinning op Hout & Ambacht en Van Veen Gevelrenovatie deelde de punten met De Flux. Het blijft, omdat de verschillen minimaal zijn, ongekend spannend in de eerste klasse.

Laagvliegers

In de tweede klasse stonden vier laagvliegers tegenover elkaar. Topslagerij Cretier mocht aantreden tegen Café De Ommele. Het werd een ware hobbykraker. Cretier kwam op voorsprong door Rik de Vries. De Ommele keerde het echter om en kwam op een 2-1 voorsprong. Nadat Bram Toering voor 2-2 zorgde, kwam De Ommele vlak voor tijd toch weer op voorsprong. De overwinning leek binnen, maar Geert-Jan Meun zorgde in de laatste seconde toch nog voor een gelijkspel. Uiteindelijk een terechte uitslag.

Zwaan Maritiem mocht het opnemen tegen Ambassadors Football. Vooraf zal Zwaan gehoopt hebben op een resultaat. Dat zat er deze middag echter niet in. Ambassadors liet geen spaan heel van de Zwanen. Met maar liefst 6-0 werden de drie punten veiliggesteld. Met zes verschillende doelpuntenmakers liet Ambassadors zien dat er genoeg scorend vermogen in de ploeg zit. De twee vrije trappen à la Van Hooijdonk sprongen er echter uit. William en Louw lieten namelijk zien dezelfde traptechniek te bezitten. Zwaan blijft door deze nederlaag puntloos onderaan staan.

Corners

In de strijd om een plek bij de eerste zes nam Kramer Fish/Gebroeders Meun het op tegen Kmr Service/J.P. Lijmwerken. Kramer/Meun begon goed en kwam op 1-0 door Meindert Jelle Kramer op aangeven van zijn ome Willem (alles kan op het hobby). Dit was ook de ruststand. Na rust een sterker Kmr, dat uit een corner de gelijkmaker maakte. Corners bleken een wapen tijdens deze wedstrijd. Enkele minuten later kreeg Kramer/Meun namelijk ook een corner. Er kwamen wat grote mannen mee en Kees van Keulen bleek de gelukkige. Hij kopte de bal snoeihard via de lat binnen en zorgde zo voor drie belangrijke punten voor zijn team.

Nederlaag

Bakkerij De Kof liep tegen de eerste nederlaag aan: Visco bleek een maatje te groot. Na een 3-0 achterstand kwamen ze nog wel terug tot 3-2 en leek er nog iets mogelijk. Visco scoorde vanaf de aftrap echter de 4-2, waardoor het geloof weer weg was. Een minuut voor tijd viel de 4-3 nog wel, maar die was alleen voor de statistieken. Bakkerij De Kof blijft wel koploper.

Nortec Constructie en Noordzee International deelden de punten. Nortec kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar Noordzee liet tijdens de tweede helft zien niet van opgeven te weten. Na de 2-1 werd er doorgedrukt. Jelle 'Kiele' Koffeman zorgde met een prachtige vrije trap voor de 2-2 eindstand.

Vorm

De laatste wedstrijd ging tussen Coenen/Werckpost en de Bles/Buitenbazen. Coenen/Werckpost lijkt de vorm weer te pakken te hebben. Met 3-2 werden de mannen van Gerrit Kol verslagen. Riekelt 'Roest' Snoek wist twee keer te scoren, maar dit was dus te weinig voor een resultaat.