Combinatie Wakker opnieuw snelste

Voor de derde vitessevlucht van dit seizoen werden er door de leden van P.V. IJsselmeervliegers 567 duiven ingekorfd. Onder mooie weersomstandigheden kregen de duiven zaterdag om 9.00 uur de vrijheid voor een vlucht van ruim 180 kilometer vanaf het Belgische Heusden-Zolder. 


Net als twee weken geleden werd de overwinning behaald door de combinatie Wakker. Bijzonder aan deze eerste plaats was het feit dat het ook dezelfde duif was die als eerste het hok terug wist te vinden. 

Voor iedere duivenmelker is het de droom om een echte goede duif te bezitten. Een topper die meerdere wedstrijden in de top weet te eindigen en natuurlijk vluchten winnend weet af te sluiten. Dit is niet makkelijk, maar combinatie Wakker is de trotse bezitter van zo’n duif. De '209' was twee weken geleden de snelste van de hele afdeling en afgelopen zaterdag was ze opnieuw de snelste van alle Urker duiven. Een fantastische prestatie van deze duif, waar de vader-en-zooncombinatie nog heel veel plezier aan gaat beleven. 


Opvallend aan de uitslag van de vlucht vanaf Heusden-Zolder is het feit dat liefst acht verschillende liefhebbers in de top tien vertegenwoordigd waren. Een puike prestatie van de liefhebbers en een teken dat de duiven dit seizoen heel goed aan elkaar gewaagd zijn. 


Midfondvlucht

Aanstaande zaterdag staat de eerste midfondvlucht op het programma. De duiven worden dan gelost in het Franse Etroeungt voor een vlucht van ruim 300 kilometer.


De top tien:

1; Combinatie Wakker

2; A. van Urk

3 en 7; K. Hoekstra

4; Gebroeders Ras

5 en 9; Gebroeders De Vries

6; Fokke Gnodde

8; Harmen Brands

10; Combinatie Ras-Post