Jongetje (5) gebeten door hond aan riem


De 5-jarige Otto (zoon van Jan Rein en Marijke Ras) is maandagmiddag in het bos gebeten door een hond.

Het dier was kort aangelijnd door diens eigenaar. Otto aaide de hond en legde zijn hand bij het weglopen nog even op de kop van het dier. Daarop beet die plotseling van zich af. Otto liep flinke verwondingen aan zijn gezicht op. ,,De eigenaar kon er niets aan doen. Het gebeurde in een flits en totaal onverwacht."

Via Het Dok werd de peuter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht, waar hij door de plastisch chirurg geopereerd werd. De volgende dag kon hij, met een tussenstop bij de McDonald's, huiswaarts keren.

Een kaartje ter ondersteuning is zeker welkom. Het adres is:

Otto Ras, Schouw 9, 8322 ED URK



Gebedsmoment
bij Vergadering
van Gelovigen

Het wekelijks gebedsmoment vindt morgen (vrijdag) plaats bij de Vergadering van Gelovigen. 

Iedereen is van harte welkom om mee te bidden van 19.30 tot 20.00 uur. Na een korte opening wordt er een lied gezongen, waarna er in groepen wordt gebeden voor het dorp, de kerk, de jongeren en algemene of persoonlijke zaken.



Werkervaring
opdoen in De Rots


De komende tijd organiseert stagiair Jacob Arie Romkes namens Caritas Urk verschillende activiteiten voor jeugd en jongeren in buurthuis De Rots aan de Urkerweg.


Jacob Arie doet havo op de Pieter Zandt en vond bij De Rots een leuke stageplek met het organiseren van activiteiten en maken van promotiemateriaal daarvoor. Een tip voor scholieren op zoek naar een leuke stageplaats: vanaf 1 juni start het nieuwe aanmeldseizoen voor verschillende stages; kijk op caritasurk.nl voor meer informatie.



Ds. A.C. Uitslag
niet naar Elburg


Ds. A.C. Uitslag blijft verbonden aan de plaatselijke Christelijke Gereformeerde Kerk Eben Haƫzer.


De predikant maakte zondag bekend dat hij bedankt heeft voor het beroep dat op hem was uitgebracht door de gemeente van Elburg.