Afbeelding
Foto:

Maarten Hakvoort pakt hele podium

De vitessevlucht vanuit het Belgische Heusden-Zolder is op imponerende wijze gewonnen door Maarten Hakvoort. De liefhebber van P.V. Tot Weerziens eindigde met vier duiven in de top tien.


Om negen uur klonk zaterdagochtend het startschot voor de derde vitessevlucht van het seizoen. Vooraf waren de weersberichten niet al te gunstig voor een mooie wedstrijd, maar gelukkig waren de omstandigheden ten tijde van de lossing dermate verbeterd, dat de 266 duiven van 14 liefhebbers aan de 182 kilometer lange vlucht konden beginnen.

Het waren de duiven van Maarten Hakvoort die in topvorm bleken te zijn. Niet alleen de eerste, maar ook de tweede, derde en zesde plaats waren een prooi voor deze kampioen.

In het spoor van Hakvoort deed de combinatie van Fokke Snoek en Klaas de Vries ook heel goed mee met maar liefst vier duiven in de top van de uitslag. De top tien werd zaterdag volgemaakt door Kees Koffeman, net terug van vakantie, en Herman Leeuwestein.


De top tien:

1, 2, 3 en 6; Maarten Hakvoort

4, 5, 7 en 8; Comb. Snoek-de Vries

9; Kees Koffeman

10; Herman Leeuwestein


Zaterdag staat de eerste midfondvlucht vanuit het Franse Etroeungt op het programma.



Volleybaltoernooi voor jeugdreis naar Albanië


In sporthal De Schelp wordt morgenavond (vrijdag) een volleybaltoernooi gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de jeugdreis naar Albanië.


Achttien teams gaan met elkaar de sportieve strijd aan om de winst van het toernooi, maar ook om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de reis naar Albanië. Publiek is van harte welkom.