n Bas Hollegien liep een fabelachtige tijd van 28:20.
n Bas Hollegien liep een fabelachtige tijd van 28:20. Foto: Het Urkerland

GBU Windmolenloop weer van start

Meer dan honderd hardlopers waren woensdagavond van de partij bij de eerste GBU Windmolenloop van dit seizoen. De lopers stonden te popelen om van start te gaan. De weersomstandigheden waren perfect. Weinig wind en veel zuurstof in de lucht.


De snelle mannen pakten gelijk de kop na de start over het nieuwe snellere betonpad langs het watervalletje. Door de nieuwe oversteek bij de rotonde zou het parcours wat langer zijn geworden, ware het niet dat de organisatie de plek van start en finish iets had verplaatst waardoor de afstand hetzelfde bleef.
Bas Hollegien ging er uiteindelijk met de winst vandoor in de fabelachtig snelle tijd van 28:20. Hij werd op de voet gevolgd door Freek Koffeman die het Urker record aan flarden liep in 28:37. Nathan Uitslag was de logische nummer drie met een PR van 29:20.


Bij de dames ging de strijd zoals vaker tussen Dinie Ras en Jacolien Ruizendaal. Deze battle werd in het voordeel van de laatste beslist in 33:22. Dinie eindigde in 33:50. Jantina Loosman gaat elk jaar harder lopen. Zij werd knap derde in een voor haar zeer snelle 34:02.


Enkele zeer jonge deelnemers liepen de halve afstand over het zogenaamde 'coronapad'.


De opbrengst van de eerste loop van 340 euro ging naar Mark Oost. Hij wil binnenkort twee keer de Alpe d’Huez oprennen voor het goede doel; de strijd tegen kanker.
Sponsor GBU had de start en finish opnieuw aangekleed met mooie vlaggen. Kortom, het was weer genieten woensdagavond op het mooie parcours op Urk.


Uitslag mannen:

1. Bas Hollegien         28:20

2. Freek Koffeman         28:37

3. Nathan Uitslag         29:20


Uitslag dames:

1. Jacolien Ruizendaal         33:22

2. Dinie Ras         33:50

3. Jantina Loosman         34:02


De volgende windmolenloop wordt gehouden op 14 juni.

n De winst bij de dames was voor Jacolien Ruizendaal.