Koffie-ontmoeting voor ouders van zorgintensief kind


Van een ouder van een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking - waardoor het veel zorg of begeleiding nodig heeft - wordt vaak op vele gebieden extra aandacht en inspanning gevraagd. Het kan een steun in de rug bieden ervaringen te delen met andere ouders in een vergelijkbare situatie. Daarom organiseert mantelzorgondersteuning van Caritas Urk koffie-ontmoetingen. Medewerkers van Caritas Urk en Omega Groep zijn hierbij aanwezig. De eerstvolgende ontmoeting vindt dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur plaats in De Rots.

Bibliotheek

DigiCafé - Voor iedereen met een telefoon of tablet die nog vragen heeft, is er het DigiCafé.. Daarnaast zijn er computercursussen op verschillende niveaus beschikbaar. Iedereen is welkom op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Vrijdag Blijdag - Illustratrice Hiky Helmantel biedt vrijdag 2 juni van 16.00 tot 17.00 uur een workshop aan voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op een groot vel papier maken de kinderen met zelfgemaakte stempels, drukkersinkt en inktrollers hun eigen fantasieverhaal. Met spreekwolkjes kunnen de kinderen het verhaal laten praten! Hiky weet als geen ander hoe je mooie tekeningen maakt en leert de kinderen graag hoe ze dit ook kunnen doen. Een gratis kaartje reserveren kan via flevomeerbibliotheek.nl of in de bibliotheek.

Energieloket - Zorgen over de energierekening of vragen over het energieprijsplafond? Het Energieloket helpt elke maandag- en woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur graag met onafhankelijk advies. Er ligt gratis radiatorfolie klaar.