n Flevo Elektro en Autoservice Emmeloord speelden met 1-1 gelijk.
n Flevo Elektro en Autoservice Emmeloord speelden met 1-1 gelijk. Foto:

Ambassadors Football op tijd in vorm

Met nog vier wedstrijden voor de boeg tot de herindeling lijkt Ambassadors Football op tijd de vorm gevonden te hebben. Zaterdag werd Café De Ommele aan de zegekar gebonden.

Nadat uit de eerste vier wedstrijden slechts drie punten werden gehaald, wisten de mannen van Ambassadors Football de laatste drie wedstrijden in winst om te zetten. Door deze resultaten hebben ze zich ondertussen weer bij de eerste zes van de tweede klasse weten te vestigen. Afgelopen zaterdag was Café De Ommele de tegenstander. Het kostte de ploeg van Ambassadors weinig moeite om de drie punten binnen te slepen. Met maar liefst 5-2 werd de caféploeg aan de kant gezet. Klaas Hessel van Urk was de grote man aan de kant van Ambassadors. Hij zorgde voor drie doelpunten.

Primeur

Michael zorgde voor een primeur op de hobbyvelden. Hij is de eerste Nigeriaanse voetballer die een goal maakt op de Urker voetbalvelden. Hij kan zomaar de nieuwe Obafemi Martins zijn.

Strohalm

Kmr Service/J.P.Lijmwerken greep de laatste strohalm. Om een plek bij de eerste zes te bemachtigen moest er gewonnen worden van Noordzee International. Na een 1-0 ruststand tekende Rinke Elsma tien minuten voor tijd voor de 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later was de aansluitingstreffer echter gemaakt en werd het nog een spannende slotfase met grote kansen voor beide teams. Het bleef echter 2-1.

Zoete broodjes

Ook de trein genaamd Bakkerij de Kof dendert maar door. Met slechts een enkele verliespartij zijn ze de trotse koploper in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag moest Zwaan Maritiem het ontgelden. De doelpunten vielen als zoete broodjes en kwamen opnieuw volledig op naam van de familie Eskes. (Anne) Jan en Stan zorgden voor de acht doelpunten.

Eerste klasse

In de eerste klasse lijkt het erop dat zeven ploegen gaan strijden voor zes plekjes, die straks bij de herindeling recht geven op een plaats in de hoogste klasse van het hobbyvoetbal. Kraaienest wist zich te ontdoen van de Flux, waardoor ze uitzicht blijven houden op een plekje op het hoogste niveau. Het was de middag van de gebroeders Romkes. Nadat Dennis voor de 1-0 had gezorgd, kwam de Flux op gelijke hoogte. Hessel zorgde vervolgens voor de 2-1 voorsprong, maar de taaie mannen van de Flux wisten opnieuw op gelijke hoogte te komen. In de laatste minuut was het echter opnieuw Hessel die scoorde. Hiermee werden drie belangrijke punten binnengehaald door Kraaienest.

Verrassing

De grote verrassing van dit seizoen blijft toch het team van Vlak & Strak. Afgelopen zaterdag moesten ze het opnemen tegen Van Veen Gevelrenovatie. Door een opgelopen 1-0 achterstand moest de ploeg in de achtervolging. Ze lieten echter zien dat ze ook daar geen moeite mee hebben. Het spitsenduo Pip (2x) en Eef Brands zorgde voor de 3-1 voorsprong voor de stukadoorsploeg. Van Veen Gevelrenovatie wist nog wel een aansluitingstreffer te maken, maar verder kwam het niet. Autoservice Emmeloord, dat tot nu toe enigszins tegenvalt, wist Flevo Elektro, de kampioen van vorig seizoen, op een 1-1 gelijkspel te houden.