n Marten de Visser (midden) met beide keepers, die de penalty's van Marten niet wisten te keren.
n Marten de Visser (midden) met beide keepers, die de penalty's van Marten niet wisten te keren. Foto:

SV Urk/Lerøy Plus
in actie op Texel

Een deel van het team van SV Urk/Lerøy Plus kwam zaterdag in actie op een zonnig Texel. Samen met drie andere ploegen (HSV, Texel'94 en Zwaluwen) werd er op het eiland een minitoernooi gespeeld, dat georganiseerd was door Urker Texelaar Klaas van den Berg.


Het officiële toernooi op Texel bestaat niet meer, maar deze keer vond er dus eenmalig een onofficieel toernooi plaats. Met negen spelers en trainers Albert Visscher en Jan Tol ging de ploeg zaterdag in alle vroegte met het busje naar Den Helder, waarna met de boot de oversteek werd gemaakt naar Texel. Op het complex van Texel'94 in Den Burg stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd tegen HSV werd door de Urkers overtuigend met 11-0 gewonnen. Texel'94 en Zwaluwen bleken deze keer een maatje te groot voor het team, er werd met respectievelijk 0-2 en 1-3 verloren. Het mocht de pret niet drukken; het plezier in het spel bleef voor de spelers voorop staan.


Na afloop van de wedstrijden stond er penaltyschieten op het programma. De twee beste penaltynemers van elke ploeg mochten hieraan meedoen en dus streden in totaal acht spelers om de winst. Hierbij kwam doelman Marten de Visser na een spannende strafschoppenserie als winnaar uit de bus. Zijn zes penalty's wist hij als enige allemaal raak te schieten en hij mag zich hiermee de nieuwe penaltykampioen van het toernooi noemen. Op de boot terug genoot iedereen nog even van het uitzicht en wat lekkers. De spelers van SV Urk/Lerøy Plus waren na een mooie dag rond 17.00 uur weer terug op 'de Bult' en keken terug op een geslaagd toernooi.

n Sfeerbeeld van het toernooi op het complex van Texel'94 in Den Burg. Op de foto de wedstrijd Texel'94-HSV.