Vrouwen SV Urk sluiten af met nederlaag

De vrouwen van SV Urk sloten afgelopen weekend het seizoen teleurstellend af met een 6-0 nederlaag tegen kampioen Vitesse. De ploeg eindigde daarmee op de zevende plaats.

Vitesse moest winnen om het kampioenschap veilig te stellen, terwijl voor Urk de kaarten al geschud waren. Het was de afscheidswedstrijd van Marissa Baarssen, Grietje Vlot, Tirsa Bolks-Koffeman en Wilma de Boer. Voor hen was het jammer dat deze zaterdagmiddag weinig eer te behalen viel. Urk startte met slechts elf spelers, maar kreeg in de tweede helft hulp van Mariska Ras en Tabitha Romkes. De eerste kansjes waren voor Urk, maar het was Vitesse dat op voorsprong kwam. De bezoekers gaven gas na dit openingsdoelpunt, waardoor Urk volledig overrompeld werd. Bij rust was het al 0-6.

In de rust werd het een en ander omgezet en kwam er een veel beter Urk voor de dag. Urk kreeg kansen op doelpunten, maar helaas kwam het steeds net tekort. Lichtpuntje was het optreden van Kristy-Anne Keuter, die op een voor haar nieuwe positie als centrale verdediger goed speelde.

Urk kan zich richten op het nieuwe seizoen, waarin Tijmen de Boer hoofdtrainer wordt, met aan zijn zij Jan Jelies en Magriet Schraal-Oost. Willina Hagedoorn Weerstand, Marisja Snoek, Rianne Korf, Jacolien Kapitein, Jantine van Veen, Tabitha Romkes en Mariska Ras worden aan de selectie toegevoegd. ,,We krijgen een selectie van negentien spelers. De concurrentie wordt daarmee vergroot, en dat is goed voor het scherp houden van de spelers'', aldus Tijmen de Boer.