n Afgelopen zaterdag eindigde Bart Maljaars als tweede in zijn leeftijdscategorie bij Hyrox Rotterdam.
n Afgelopen zaterdag eindigde Bart Maljaars als tweede in zijn leeftijdscategorie bij Hyrox Rotterdam. Foto:

Bart Maljaars naar WK Hyrox

Bart Maljaars komt aankomende zaterdag uit op het WK Hyrox, dat wordt gehouden in Manchester. Ter voorbereiding op het wereldkampioenschap nam hij vorige week deel aan een wedstrijd in Rotterdam. Daar eindigde hij als tweede in zijn leeftijdscategorie.


Hyrox is een indoor fitnesscompetitie die natuurlijke oefeningen (workouts) combineert met hardlopen. De race bestaat uit een kilometer hardlopen gevolgd door een workout. Dit patroon herhaalt zich acht keer.


Workouts

De workouts bestaan uit de volgende loodzware onderdelen: 1000 meter SkiErg, 2x25 meter Sled Push, 2x25 Sled Pull, 80 meter Burpee Broad Jump, 1000 meter Row, 200 meter Farmers Carry, 100 meter Sandbag Lunges en Wall Ball.


Voorbereiding

Afgelopen zaterdag nam Bart Maljaars deel aan Hyrox Rotterdam dat plaatsvond in Ahoy. Deze wedstrijd gebruikte Maljaars als voorbereiding op het WK Hyrox dat aanstaande zaterdag wordt gehouden in Manchester, Engeland. In het totaalklassement van de wedstrijd in de Maasstad eindigde hij als vijfde, in zijn leeftijdscategorie (25-29) eindigde hij met zijn eindtijd van 1:11:44 op de tweede plaats. De tijd in Rotterdam was ruim een halve minuut langzamer dan zijn snelste tijd van 1:11:11, maar dat was voor Maljaars geen reden tot bezorgdheid.

De voorbereiding voor het WK in Manchester is er namelijk vooral op gericht geweest dat Maljaars in Engeland zijn persoonlijk record zal gaan aanscherpen. Het uiteindelijke doel van de Urker is om op termijn een tijd te realiseren die ligt rond het uur. Mocht hij dit in de toekomst kunnen klaarspelen, dan zit hij dicht in de buurt van de echte wereldtoppers die tijden op de klok zetten van rond de 55 minuten.

Maljaars traint in Emmeloord bij sportschool UCT (Ultimate Combi Training) onder leiding van zijn coach en eigenaar van de sportschool, Stefan Jongstra.