Boa uitgevallen: geen parkeerboetes


Goed nieuws voor foutparkeerders. De gemeente heeft op dit moment niemand die bevoegd is om bekeuringen uit te schrijven. Dat zei burgemeester Cees van den Bos donderdag. De ontboezeming volgde op een vraag van Hans Crebas (CDA), die aandacht vroeg voor parkeeroverlast in de omgeving van het Kerkje aan de Zee, vooral na vijven. Volgens de burgemeester kan er momenteel niet opgetreden worden omdat de boa is uitgevallen. De procedure om een vervanger benoemd te krijgen duurt lang.


Ds. W.J. Menkveld
gewond door hond

Dominee W.J. Menkveld is geopereerd aan een gebroken heup, na een val van de fiets. De predikant van de Gereformeerde Kerk kwam onlangs ten val na een aanvaring met een loslopende hond. Na onderzoek bleek dat hij zijn heup gebroken had. Hij is inmiddels geopereerd. Ds. Menkveld schrijft aan zijn gemeente dat hij erop rekent dat hij volledig zal herstellen van deze harde val.


Val van de trap

Hiske Visser (68), getrouwd met Meindert is vorige week dinsdag tijdens een korte vakantie in het Friese Burdaard ernstig ten val gekomen. Het gebeurde vlak na aankomst. Ze viel van de trap en later bleek dat ze daarbij haar borstbeen en een rib had gebroken. Na enkele dagen in het ziekenhuis van Leeuwarden, kon ze vrijdag naar huis terug. Daar moet ze voorlopig rust houden. Een kaartje sturen kan naar: Hiske Visser, De Kiel 3, 8322 AC Urk.


Open dag D.E.L.

Ter ere van het 125-jarig bestaan van 'Draagt Elkanders Lasten' is er zaterdag 10 juni van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Iedereen is welkom in het Rouwcentrum en op begraafplaats De Vormt. Deze dag wordt er informatie gedeeld over onder andere nalatenschap, rouwverwerking en grafmonumenten. Er zijn hapjes en drankjes en ook aan de kinderen is gedacht.


Ketelbrug dicht

Rijkswaterstaat brengt van vrijdag 2 tot maandag 5 juni nieuw asfalt aan op de Ketelbrug. De A6 is dicht tussen Urk en Lelystad-Noord, in de richting van Lelystad. Weggebruikers moeten van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagmorgen 5.00 uur rekening houden met omleidingen. In het weekend van vrijdag 9 tot maandag 12 juni is de Ketelbrug in de andere rijrichting afgesloten.