Kees Koffeman wint Sourdun

Voor de liefhebbers van PV Tot Weerziens stond zaterdag de eerste fondvlucht uit Sourdun in Frankrijk en de vierde vitessevlucht vanaf het Limburgse Weert op het programma.


Het Franse Sourdun ligt hemelsbreed op bijna 490 kilometer afstand van Urk. Om 7.30 uur werd het startsein gegeven en vertrokken de 5703 Friese duiven richting het thuishok. Door de noordelijke wind zou het een hele pittige vlucht gaan worden. 

Om 14.27 uur draaide Kees Koffeman zijn eerste duif, die een snelheid haalde van 1165 meter per minuut. Het bleek de eerste te zijn van de vereniging. Zes van de twaalf duiven van Koffeman vielen in de prijzen. Koplopers waren echter Klaas de Vries met Fokke Snoek, die met liefst veertien van de twintig duiven in de prijzen vielen. De tweede plaats was voor Maarten Hakvoort. Dat het een zware vlucht was, blijkt uit het feit dat de klok bijna een uur openstond en van de negen liefhebbers er drie buiten de prijzen vielen.


De eerste tien:

1; Kees Koffeman

2, 6 en 8; Maarten Hakvoort

3, 4, 7 en 10 Comb. Snoek-De Vries

5 en 9 Gebr. Brands

 

Vitessevlucht

Om 8.00 uur werd in Weert het startsein gegeven voor de vitessevlucht. De 10292 duiven werden ook daar met een noordelijke wind gelost. Om zes minuten voor tien arriveerde de eerste duif van PV Tot Weerziens bij de combinatie Klaas de Vries met Fokke Snoek. Plek twee was voor Maarten Hakvoort en nummer drie en vier vielen bij Hendrik Brands, een van de jeugdleden.


De top tien:

1, 5 en 7; Comb. Snoek-De Vries

2, 6, 9 en 10; Maarten Hakvoort

3 en 4; Hendrik Brands

8; Cees Korf