Bibliotheek


DigiCafé - Voor iedereen die wel een telefoon of tablet heeft, maar nog met veel vragen zit, is er elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur het DigiCafé.

Voorleespret - Woensdag 7 juni staat er een voorleesmomentje gepland. Van 10.00 tot 10.30 uur worden de allerkleinsten - en natuurlijk hun ouders, opa’s, oma’s en oppas - voorgelezen. Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling bij kinderen. Daarom trakteert de bibliotheek elke eerste en derde woensdag van de maand op voorleesmomentjes.

Energieloket - Zorgen over de energierekening of vragen over het energieprijsplafond? Het Energieloket helpt elke maandag- en woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur graag met onafhankelijk advies. Er ligt gratis radiatorfolie klaar.

Digitale Vrijdag - Tijdens de workshop Bloxels, vrijdag 9 juni van 16.00 tot 17.30 uur, gaan de kinderen van 7 tot en met 12 jaar in tweetallen aan de slag en ontwerpen zelf een spel. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee het spel ‘getekend' wordt op een soort kralenplank. Wie klaar is met een level, scant dit met de tablet en kan op avontuur! Aanmelden voor een kinderkaartje à 5 euro kan via flevomeerbibliotheek.nl.

Vrijdag Blijdag - De Vrijdag Blijdag op 2 juni staat in het teken van creatief bezig zijn. Illustratrice Hiky Helmantel biedt van 16.00 tot 17.00 uur een workshop aan voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op een groot vel papier maken de kinderen met zelfgemaakte stempels, drukkersinkt en inktrollers hun eigen fantasieverhaal. Met spreekwolkjes laten ze het verhaal praten. Een gratis kaartje reserveren kan via flevomeerbibliotheek.nl of in de bibliotheek.