'Met dit gedrag gaat een keer een dode vallen'

In de politiek wordt met zorg gesproken over een groep jongeren die zich geregeld schuldig maakt aan roekeloos rijgedrag. Volgens burgemeester Cees van den Bos is het een kwestie van tijd dat dit gedrag leidt tot een fataal ongeval.


Het onderwerp werd donderdag in de gemeenteraad aangesneden door Hans Crebas (CDA). Hij legde uit dat er een groepje jongens is dat geregeld in het dorp een ware 'brommerterreur' uitoefent. Crebas zei: ,,Ze zijn een gevaar voor zichzelf en voor anderen. Ze gedragen zich provocerend en laten zich niet corrigeren. Kan de politie niet gericht handhaven op deze groep?"

Volgens Van den Bos zit de politie er voor wat betreft deze groep al bovenop. ,,Want dit is schandalig gedrag, niet te begrijpen en enorm gevaarlijk. Al diverse keren zijn er ook acties geweest. Maar het is nog niet klaar. Je kan immers niet op elke straathoek een politieagent zetten. En de ervaring leert dat de overlast zich snel door het dorp heen kan verplaatsen als op een bepaalde locatie gecontroleerd wordt."

De burgemeester wees er ook op dat de gemeente en politie deze overlast niet alleen aankunnen: ,,Het is ook een maatschappelijk probleem. Laten we elkaar consequent, duidelijk en streng aanspreken op dit gedrag. Zowel door ouders, als door jongeren onderling. Want met dit gedrag gaat er een keer een dode vallen."