Overwinning voor Klaas van de Berg op Sourdun

Door vijftien liefhebbers van PV Flevoland werden 274 duiven ingemand voor de eerste dagfondvlucht van het seizoen 2023 uit Sourdun. Een afstand van bijna 490 kilometer voor de duiven.


In de duivensport vinden ze een vlucht met een noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers worden dit seizoen wat dat betreft verwend. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar de gebroeders De Vries, een prestatie die tevens goed was voor de overwinning in de afdeling Friesland.


Uitblinker

Bij PV Flevoland was de overwinning voor de uitblinker tijdens de najaarsklassiekers in 2022, Klaas van de Berg. Hij werd op de voet gevolgd door de combinatie Schinkel-Korf die succesvol was met een tweede en negende plaats. 


De top tien:

1; Klaas van de Berg

2 en 9; Comb. Schinkel-Korf

3, 8 en 10; Comb. B en J. van Zuiden

4; Pieter Woord

5; Dubbele Hakvoort

6 en 7; Johannes Schinkel


In de eerste divisie was de eerste plaats voor Klaas van de Berg, op plaats twee gevolgd door Pieter Woord. De derde plaats werd ingenomen door Dubbele Hakvoort.


Bij de jeugdigen eiste Wouter Kroon opnieuw de eerste plaats op en was de tweede plek weggelegd voor Leontien Bonestroo.


Zaterdag 3 juni staat de derde midfondvlucht op het programma. Vanuit het Belgische Arlon staat de duiven een vlucht van ruim 330 kilometer te wachten.