n Jarno van Essen (l) in actie namens Go Ahead Eagles.
n Jarno van Essen (l) in actie namens Go Ahead Eagles.

Jarno van Essen volgend seizoen actief bij Urk

De eerste selectie van SV Urk wordt aankomend seizoen versterkt met de 21-jarige Jarno van Essen. De talentvolle aanvaller komt over van Go Ahead Eagles O21.


Van Essen is een talentvolle speler. Met het vertrek van Jelle de Boer naar Flevo Boys en het besluit van Hessel Snoek om last-minute toch te stoppen, is hij een welkome aanvulling als spits bij de eerste selectie van Urk. Hij viel als jonge aanvaller op bij Be Quick ’28 in Zwolle en werd vorig seizoen door Go Ahead Eagles aangetrokken. Volgend seizoen maakt hij dus weer de gang naar de amateurs, waar hij de concurrentie aangaat met de overige spitsen op Urk.


,,Toen Jarno zich een aantal weken geleden meldde, zijn we het gesprek aangegaan. Er was meteen een goede klik. Het is een jonge ambitieuze speler, die zich graag op divisieniveau verder wil ontwikkelen. Hij komt niet voor het geld, want zoals iedereen weet betalen we bij Urk niet. Het is dus een keuze vanuit eigen intrinsieke motivatie", aldus Gert Jan Nagel van de Technische Commissie van SV Urk.