n De broers Wouter en Jacob (met Jacob jr.), met in de hand de vader van de 781.
n De broers Wouter en Jacob (met Jacob jr.), met in de hand de vader van de 781.

Gebroeders De Vries pakken dubbel goud

De liefhebbers van PV IJsselmeervliegers hebben zaterdag optimaal kunnen genieten van de twee wedstrijden die er op het programma stonden.

De eerste was de vitessevlucht vanaf Weert. De 351 ingekorfde duiven kregen om 8.00 uur de vrijheid voor hun thuisvlucht, die niet geheel zonder moeilijkheden was met de noordoostenwind. Wel gunstige omstandigheden voor de Urker liefhebbers. Dit bleek ook wel, want de '864' van de gebroeders De Vries behaalde de zesde prijs van de gehele afdeling. Na een paar weken op de achtergrond laat ook Fokke Gnodde zich weer gelden, met drie duiven bij de eerste tien en een tiende plaats van de afdeling.

De top tien:

1; Gebroeders De Vries

2, 5 en 9; Fokke Gnodde

3, 6 en 8; Klaas Hoekstra

4; Gebroeders Ras

7; A. van Urk

Sourdun

In het Franse Sourdun werden de duiven om 7.30 uur gelost. De 180 ingekorfde duiven van PV IJsselmeervliegers begonnen samen met 10.000 andere duiven (het was een gezamenlijke lossing met afdeling 10) aan hun terugvlucht naar Nederland. Er werd rekening gehouden met een traag verloop, weliswaar zonovergoten maar met een flinke wind, wat de duiven op zo'n afstand toch parten speelt. Net na 14.00 uur was daar, tot grote verrassing van de broers Jacob en Wouter, de '781'. Onverwacht, gezien de snelheden die elders in het land werden geklokt. Nadat de melding gedaan was en de duiven van de langste afstand gearriveerd waren, bleek de '781' niet alleen de snelste van de afdeling, maar ook eerste van de sector (afdeling 10 en 11 samen) en de snelste duif van de lange afstand van heel Nederland. De broers pakten daarnaast een zevende plek in de vereniging met een zoon van de '781'. Bij de jeugd was het Jonathan van Slooten die met slechts een paar duifjes in de wedstrijd een negende prijs in de wacht sleepte en daarmee zelfs zijn oom Jan van de combinatie Ras-Post versloeg. Op plek twee en drie volgden Teunis van Slooten en de broers Van Urk.


De eerste tien:

1 en 7; Gebroeders De Vries

2, 3 en 6; Klaas Hoekstra

4 en 5; Riekelt en Jannie Brands

8; Gebroeders Ras

9; Jonathan van Slooten

10; Combinatie Ras-Post