Afbeelding
Foto:

'De Start' wordt Proeflokaal De Bokker

't Steertje, de Havana Club, de Polder Inn of in de volksmond gewoon 'De Start'. De roemruchte horecagelegenheid in het Oude Dorp gaat verdwijnen. Dit najaar opent op die plek Proeflokaal De Bokker, een initiatief van de mensen achter Het Haventje van Urk en Havenzicht.


Jacob Otter, samen met Sijmen Kuyt en Harm Kiefte verantwoordelijk voor de BV, legt uit wat de bedoeling is: ,,We willen een horecazaak voor een ouder publiek in het hogere segment. Een plek waar je tientallen bijzondere speciaalbieren kunt proeven en ook wijnen en whisky's. De aankleding zal in lijn met Het Haventje zijn en aan de voor- en zijkant zullen ramen komen. Het moet een oppepper voor het gebied worden."

Proeflokaal De Bokker wordt ook een plek waar geregeld proeverijen worden gehouden. Otter: ,,Zo willen we lokale bierbrouwers de kans geven hun producten te presenteren. Ook kan de zaak gehuurd worden door de groepen. Het nieuwe Bokkerbier komt op de tap. Het merk is eigendom van Otter en Kuyt en werd tijdens Urkerdag gepresenteerd.

De zaak blijft het komende zomerseizoen nog in de huidige vorm draaien. Eigenaar Harry Niemuller doet de zaal per 1 juli al wel over aan de nieuwe eigenaren. Als de deuren van de huidige zaak sluiten, wordt hij manager in Havenzicht.


Bokker Bier proeven

Iedereen die kennis wil maken met het nieuwe Bokker Bier, kan dat zaterdag doen in het Haventje van Urk. Van twee tot vijf uur 's middags kan daar onder het genot van live muziek en hapjes van het huis geproefd worden.

Afbeelding