n Na een bewogen week wist Urk de thuiswedstrijd tegen Hoek met 4-3 winnend af te sluiten.
n Na een bewogen week wist Urk de thuiswedstrijd tegen Hoek met 4-3 winnend af te sluiten.

Urk staat verre reis te wachten

Er staat Urk zaterdag een lange reis te wachten naar het Zeeuwse Hoek. Het elftal van trainer Hennie Spijkerman kan zich in de wedstrijd tegen Hoek definitief veilig spelen en er zo voor zorgen dat er ook volgend seizoen in de Derde Divisie wordt gevoetbald op sportpark De Vormt.


Het zal echter geen eenvoudige opgave worden in het verre Hoek. De thuisploeg is namelijk nog volop in de race voor de (vervangende) titel van de derde periode. De kans om via de achterdeur te promoveren naar de Tweede Divisie zal door de gastheren niet onbenut gelaten worden. Het elftal met heel veel Belgische spelers in de gelederen staat op de zevende plaats van de ranglijst. Een subtopper derhalve, die een verrassende overwinning op een topploeg net zo makkelijk afwisselt met een zeperd tegen een lager geplaatst team. Het doelsaldo van 69 gescoorde doelpunten en 65 tegendoelpunten laat zien dat de Zeeuwen makkelijk tot scoren komen, maar ook niet bepaald beschikken over een stabiele defensie.


De thuiswedstrijd tegen Hoek werd door Urk, na een bewogen week eind november vorig jaar, in blessuretijd met 4-3 gewonnen door een doelpunt van invaller Pieter Brands. Met die overwinning en de zege van vorige week tegen Excelsior'31 in het achterhoofd zal de ploeg van trainer Hennie Spijkerman vol vertrouwen de lange reis aanvangen naar Zeeland. Welke spelers er deel uit gaan maken van de wedstrijdselectie is op dit moment nog niet bekend. Waarschijnlijk zal er aan de opstelling waarmee werd begonnen tegen Excelsior'31 weinig tot niet gesleuteld worden. Lucas Nagel is vanwege een schorsing zeker niet van de partij.


Teletekst 834

Net als de afgelopen week staan er zaterdag weer heel veel wedstrijden op het programma in de Derde Divisie waarin het nog ergens om gaat. VVOG kan de punten heel goed gebruiken om rechtstreekse degradatie en misschien zelfs wel PD-wedstrijden te ontlopen, terwijl bij het bezoekende ACV alleen een overwinning telt in de strijd om het kampioenschap. Ter Leede, Excelsior'31 en ASWH zijn eveneens alleen gebaat bij een overwinning om degradatie te voorkomen, maar tegenstanders Barendrecht en DVS'33 hebben nog zicht op de derde periode, terwijl DOVO zich goed wil voorbereiden op het toetje van de nacompetitie richting Tweede Divisie. Teletekstpagina 834 zal van half drie tot kwart over vier zaterdagmiddag bij heel veel supporters en toeschouwers in de gaten worden gehouden om op de hoogte te blijven van alle tussenstanden.


Wedstrijdinfo:


Scheidsrechter: R.G.C.M. Schul

Assistent-scheidsrechters: 

D.G.H. Snoeren en H. Ramcharan

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Sportpark Denoek, Lovenpolderstraat 2A, Hoek


Programma Derde Divisie


14.30 uur:

GVVV - Rijnvogels

VVOG - ACV

Sparta Nijkerk - Volendam

Sportlust'46 - Harkemase Boys

Hoek - Urk

Ter Leede - Barendrecht

Excelsior'31 - DVS'33

ASWH - DOVO

SteDoCo - Staphorst