Op wereldreis in Joh. Calvijnschool


Bij de Johannes Calvijnschool wordt woensdag (morgen) van drie tot zeven uur een leuke actiemiddag gehouden. Het thema van het project waar de leerlingen in de afgelopen weken aan werkten is 'Landen', en wie de school bezoekt kan rekenen op een heuse wereldreis. In de klassen is al het harde werk van de kinderen te zien en rond de school is een verkoop van lekkers als slaatjes, roombroodjes, frikandellen, vis en ijs. Wie wat lekkers komt kopen steunt daarmee de zending in Guinee. In dit Afrikaanse land werkt Teun Hakvoort als zendeling samen met zijn gezin, vertelt Dirk Taanman van de Johannes Calvijnschool. ,,Teun is een geboren en getogen Urker die we op deze manier van harte willen ondersteunen. Komt allen!'' 


Opgelet:
Urkerdag
in aantocht

Urkerdag is in aantocht en dat betekent dat het Urkerdagcomité druk is de laatste puntjes op de i te zetten. En er is natuurlijk ook al informatie te delen over de traditionele veiling en het hulletjes opzetten. Urkerdagliefhebbers, opgelet: 

z Zaterdag 20 mei is de laatste kans om een vergunning voor Urkerdag aan te vragen. Dit kan van 16.00 tot 17.00 uur op Industrierondweg 20A, de woonboot tegenover de Bike Shop.

z De traditionele Urkerdag Veiling is op 23 mei om 19.30 uur in het Irene (inloop vanaf 19 uur). Entree is 2 euro. Veilingstukken kunnen zaterdag 20 mei tussen 10.00 en 13.00 uur ingeleverd worden bij Bettie Weerstand (Wijk 1-69).

z Woensdag 24 mei van 15.00 tot 18.00 uur vindt in de Talma weer het hulletjes opzetten plaats. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd. Ook worden hier de kaartjes voor de rondvaart met de Zuiderzee verkocht.


Zangavond

Bij 't Leeger wordt donderdagavond een zangavond gehouden met Johannes de Heer-liederen. De deur gaat om acht uur open, het zingen start om half negen. Na afloop is er een hapje en drankje te krijgen. Deelnemen is gratis, er is wel een collecte om de onkosten te dekken. Iedereen is van harte welkom.


Snel én groen

Meer dan 11.000 Flevolanders hebben meegedacht over de Lelylijn. De uitkomst daarvan is dat de spoorverbinding een snelle moet worden, met zo min mogelijk impact op de natuur. De overheden willen in het najaar van 2024 een voorkeursvariant vaststellen.