n Elsbeth Pasterkamp (l), dochter van Fokke en Ellie, en Talitha Romkes, dochter van Johan en Louise, helpen bedrijven met het professionaliseren van hun sociale media.
n Elsbeth Pasterkamp (l), dochter van Fokke en Ellie, en Talitha Romkes, dochter van Johan en Louise, helpen bedrijven met het professionaliseren van hun sociale media. Foto:

Professioneel op sociale media

Vriendinnen Talitha Romkes (20) en Elsbeth Pasterkamp (20) zijn samen een bedrijf gestart: met Premium Socials willen zij bedrijven in de omgeving helpen met het onderhouden en laten groeien van hun sociale mediakanalen.


Hoewel ze allebei aan het afstuderen zijn voor hun zorgopleiding, (Talitha als verpleegkundige en Elsbeth als social worker) zochten de meiden een manier om hun creativiteit tot uiting te brengen. Talitha volgt een leerwerktraject bij een ziekenhuis en vertelt: ,,Naast mijn werk als verpleegkundige wilde ik totaal iets anders doen. Ik ben veel bezig met sociale media en ik kwam de cursus 'Social Media Manager' tegen, waar ik super enthousiast van werd.'' Het idee werd aan Elsbeth voorgelegd en samen gingen ze ervoor. ,,De afgelopen maanden hebben we deze cursus gevolgd, en we weten nu alle ins en outs van Instagram, Facebook en LinkedIn'', vertelt Elsbeth. 

Drie weken geleden ging hun Instagrampagina @premium.socials live. ,,Dat was een spannend moment, we hadden niemand verteld dat we hier mee bezig waren. Gelukkig hebben we heel veel verraste en positieve reacties gehad.'' Talitha en Elsbeth zijn samen een topteam, zeggen ze: ,,Als ik er even niet uitkom geeft Elsbeth mij een zetje in de juiste richting. Wanneer wij samen zijn bruisen we van nieuwe ideeën. Zo weten wij samen steeds nieuwe content te creëren voor bedrijven.'', aldus Talitha. ,,We zien dat veel bedrijven het moeilijk vinden om hun sociale mediakanalen te onderhouden. Meestal wordt dit naast alle andere taken gedaan. Dan kunnen wij helpen. Aan de hand van een strategiegesprek kijken we wat het bedrijf wil bereiken met hun sociale media. Vervolgens zetten wij onze creativiteit en kennis van het algoritme in om de zichtbaarheid te vergroten en het account te laten groeien. Want dat wordt voor bedrijven in deze tijd steeds belangrijker!''