Willianne ziek terug van hulp in Afrika

Willianne Kramer (24) is afgelopen weekeinde voortijdig teruggekeerd naar Urk, nadat ze als vrijwilligster voor Mercy Ships ziek was geworden in Senegal.


Het schip waarop ze vaart lag in de haven van Dakar. Met andere vrijwilligers had ze zich aan de wal ingezet voor diverse hulpbehoevende mensen. Bij het omzagen van een boom had ze diverse wondjes aan haar armen opgelopen. Vervolgens werd ze aangevallen door een wilde kat, toen die haar nest bedreigd zag worden. Daarbij liep Willianne diverse bijt- en krabwonden op. Terug aan boord kreeg ze uit voorzorg een injectie tegen hondsdolheid. Een aantal minuten na de injectie kreeg zij een aantal insulten die ervoor zorgden dat ze op de IC belandde. Na een paar dagen was de situatie stabiel en werd Willianne overgebracht naar een neurologische kliniek. Ze knapte weer op maar besloten werd dat ze voor verder onderzoek terug naar Nederland moest.


Onderzoek in Zwolle

Zondag arriveerde ze terug in het land. Ze ging eerst naar Urk en meldt zich deze week in het ziekenhuis van Zwolle voor onderzoek. Als de uitkomst daarvan positief is, kan ze terug naar Senegal. 

Willianne is een dochter van Jan Kramer en Hilda Kaptein. Ze ging in februari voor een periode van twee jaar aan boord van het ziekenhuisschip de Global Mercy. Ze werkt daar als palliatief verpleegkundige, waarbij ze mensen bijstaat in de laatste fase van hun leven. Het zijn mensen die geen toegang tot zorg hebben. Willianne verleent zorg, comfort en begeleiding waar mogelijk.