Afbeelding
Foto:

Mark wil Aple d'Huez twee keer hardlopend beklimmen

Alpe d'HuZes is een Nederlands wieler- en loopevenement, waarbij de overbekende Franse Alpencol Alpe d'Huez een aantal malen achter elkaar beklommen kan worden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.


Bij Mark Oost speelde al jarenlang het idee om een keer mee te doen met de Alpe d'HuZes, maar het kwam er nooit van. Toen hij vorig jaar te horen kreeg dat zijn zus Helma getroffen werd door kanker, werd de knoop definitief doorgehakt. Mark besloot in 2023 mee te doen, het jaar waarin het twintig jaar geleden is dat zijn vader Wim Oost overleed aan de gevolgen van kanker.


Inzameling

Na de inschrijving is Mark begonnen met het inzamelen van zo veel mogelijk geld voor het onderzoek tegen deze vreselijke ziekte. Elke euro die binnenkomt voelt voor hem als een enorme kick. Hij hoopt dan ook voor 1 juni het streefbedrag van 10.000 euro binnen te halen, maar het liefst natuurlijk nog heel veel meer.

In aanloop naar dit grote evenement heeft Oost een rondleiding gehad in het UMC Utrecht, waar hij met eigen ogen kon zien waar en hoe het opgehaalde geld voor gebruikt gaat worden. ,,Zeer bijzonder en inspirerend om dit van dichtbij te kunnen zien", aldus Mark.

Samen met zijn vriendin reist hij op 29 mei af naar Frankrijk, waar hij op 1 juni om 4.30 uur aan de start zal staan om met 5.000 andere deelnemers aan de eerste klim van 14,5 kilometer te beginnen. Mark Oost: ,,Mijn doel is om de Alpe d'Huez twee keer hardlopend te beklimmen. De 'slikhoogte' kan ik wel dromen na al mijn trainingen."

Doneren is nog steeds mogelijk op opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/markoost of via de QR-code.

Afbeelding