Winst voor Robbie Vahl op M19 Etroeungt

De eerste midfondvlucht van het seizoen is bij PV Flevoland gewonnen door Robbie Vahl. De vijfhonderd duiven van de negentien liefhebbers werden zaterdag gelost vanuit het Franse Etroeungt.


De vlucht vanuit Etroeungt naar Urk ging over een afstand van meer dan 300 kilometer. In de duivensport vinden ze een vlucht met een noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen, want deze omstandigheden waren aanwezig. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar plaatsgenoten Riekelt en Janny Brands, die daarmee tevens de afdelingsoverwinning naar zich toetrokken.


Bij PV Flevoland was voor de tweede keer dit jaar de winst voor Robbie Vahl. Naast de eerste plaats klokte hij nog drie andere duiven in de top van de eindstand.


De eerste tien:

1, 5, 8 en 9; Robbie Vahl

2; Erik Korteweg

3; Dirk Vahl

4 en 6; Johannes Schinkel

7 en 10: Combinatie Schinkel-Korf


In de eerste divisie was de eerste plaats voor Erik Korteweg, eindigde Dirk Vahl op plaats twee en Zoltan Varga als derde.

Bij de jeugd pakte Wouter Kroon de eerste plaats, voor Leontien Boonestroo die als tweede eindigde.


Dubbele Hakvoort leverde de beste hokprestatie, op de tweede plaats gevolgd door Johannes Schinkel en Klaas van de Berg op de derde stek.


Zaterdag staat de tweede midfondvlucht op het programma vanuit dezelfde losplaats Etroeungt als afgelopen weekend.