n Deze keer wordt er snoekbaars geveild. Jan Kaptein (UK 17), van Kloas van Derrekien van Ant, heeft de snoekbaars in de standaard weegbak van de afslag overgestort. We zien onder anderen Dubbele Nentjes, Dubbele Weerstand en Luut belangstellend toekijken.
n Deze keer wordt er snoekbaars geveild. Jan Kaptein (UK 17), van Kloas van Derrekien van Ant, heeft de snoekbaars in de standaard weegbak van de afslag overgestort. We zien onder anderen Dubbele Nentjes, Dubbele Weerstand en Luut belangstellend toekijken. Foto:

Wiet je nog...?!

Klaas Visser duikt geregeld in het archief van Het Urkerland om foto's en herinneringen van het Urk van vroeger te delen. Deze keer deelt hij een serie van Gerrit Wakker. ,,In de jaren 60 stond fotograferen met een flitser nog in de kinderschoenen. Meestal werden flitslampen gebruikt, die vaak met een knal afgingen. Je had als nadeel dat de voorgrond veel lichter was dan de achtergrond, vandaar de slechte kwaliteit van de foto's. Toch is deze serie te leuk om niet te plaatsen. Ik herinner me de oude afslag, naast het Gulf-gebouw, opgetrokken uit zwartgeteerde houten stammetjes, bekend van de foto's. Het rook er altijd typisch naar aal." Reacties zijn welkom via wietjenog@urkerland.nl.

n De afslager, Harmen Kramer (van ut witte ussien), noteert het gewicht. Links is inmiddels Pieter Hakvoort gearriveerd.
n Jan van de 17 houdt twee snoekbaarzen omhoog, je kunt zien dat ze nog leven. Wie staat er naast Jan, is dat Wouter Kramer van de UK 55? Achter Pieter Hakvoort staat Jurie van den Berg van de 228.
n De gebroeders Kaptein van de UK 262 gooien de bak overvol met voorns. PKdir, ofwel Pieter Keuter, de directeur van de visafslag, is op het spektakel afgekomen en vult nu zelf een formulier in. Hij en Harmen Kramer hebben een Agio Gouden Oogst opgestoken.
n Harmen Kramer heeft zijn troon bestegen en laat de klok draaien. Op de gewone klok is het acht minuten voor half twaalf, daarnaast hangt een bord met de minimummaten van de aangevoerde vissoorten. De forel wordt onderscheiden in drie soorten, en Meun heeft ook een maat.
n Pieter Hakvoort kijkt verbaasd naar de klok, 64 cent biedt koper nummer 7. Luut kijkt glunderend.