n Een trotse Riekelt en Jannie Brands met de '791'.
n Een trotse Riekelt en Jannie Brands met de '791'. Foto:

Fenomenale

overwinning voor Riekelt en Jannie


Het was zaterdag echt 'duivenweer' en, niet geheel onbelangrijk, kopwind. Precies om 8.00 uur klonk het startschot voor de eerste midfondvlucht vanuit Etroeungt in Frankrijk.


De spanning was vrijdag al voelbaar onder de leden van PV IJsselmeervliegers. Zou een Urker er met de hoofdprijs vandoor kunnen gaan? Met een matige tot krachtige NO-wind hadden de bijna 600 ingekorfde duiven van de 23 deelnemers van de IJsselmeervliegers er een flinke dobber aan om de meer dan 300 kilometer richting de thuishaven af te leggen.

Het was de ‘791’ van Riekelt en Jannie Brands die om 12.25 uur geklokt werd en hiermee een fantastische eerste prijs van de gehele afdeling (17.981 duiven) in de wacht sleepte. Een geweldige prestatie. 

Verder was het Arie van Urk, compagnon van Klaas Hoekstra, die een vierde plaats pakte in de afdeling. Met maar vijf duiven mee was dit een geweldige prestatie. In de top tien zien we ook Harmen Gnodde terug, een echte duivenmelker die laat zien dat er niet met hem en zijn duiven te spotten valt. De gebroeders De Vries maakten een mooie serie-uitslag door als enige met drie duiven in de top tien te eindigen. 


De top tien: 

1: Riekelt en Jannie Brands 

2; Arie van Urk 

3; Klaas Hoekstra 

4; Combinatie Ras-Post 

5; Gebroeders Ras 

6; Combinatie Van Veen 

7, 9 en 10; Gebroeders De Vries 

8; Harmen Gnodde